Cine are dreptul la ajutoarele de handicap

240
Cine are dreptul la ajutoarele de handicap - cinearedreptul-1566757469.jpg

Articole de la același autor

Conform legii, persoanele cu dizabilități au dreptul la asistență socială, servicii sociale și prestații sociale, care se acordă la cerere sau din oficiu, după caz, pe baza actelor doveditoare. Dreptul la prestații sociale se acordă începând cu luna următoare celei în care persoana a fost încadrată în grad de handicap. 


Precizăm că adulții cu handicap beneficiază, la ora actuală, de următoarele prestații sociale: indemnizație lunară, indiferent de venituri și buget personal complementar lunar.


Părintele, tutorele sau persoana care are în îngrijire un copil cu handicap, spre exemplu, primește, de asemenea, o indemnizație lunară pentru creșterea și îngrijirea copilului cu handicap, diferențiată pentru fiecare grad de handicap în parte.
De dispozițiile legii privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap beneficiază adulții și copiii cu handicap, cetățeni români, cetățeni ai altor state sau apatrizi, pe perioada în care au, potrivit legii, domiciliul sau reședința în România.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5204 secunde