CHIAR NU VĂ POTOLIȚI? O NOUĂ TAXĂ pentru constănţeni, pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi

5320
10
CHIAR NU VĂ POTOLIȚI? O NOUĂ TAXĂ pentru constănţeni, pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi - onouataxa-1636641205.jpg

Articole de la același autor

Locuitorii municipiului Constanţa ar putea să plătească o taxă nouă, de anul viitor. Aceasta va fi de 50 de lei pe an, de persoană, şi va fi folosită pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi. Proiectul de hotărâre urmează să fie votat de consilierii locali.

Autorităţile locale din Constanţa au supus dezbaterii publice proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele locale pentru anul viitor. Potrivit documentului, care se află în consultare publică pe site-ul Primăriei Constanţa, începând de la 1 ianuarie 2022, va fi introdusă Taxa de amenajare şi întreţinere spaţii verzi. Aceasta va fi anuală şi se va plăti până la data de 31 martie 2022 inclusiv. Valoarea taxei este de 50 lei de persoană pe an. Concret, o familie compusă din cinci persoane urmează să achite în plus la bugetul local suma de 250 de lei.

„Taxa de amenajare şi întreţinere spaţii verzi se instituie ca reacţie la degradarea spaţiilor publice, ca instrument fiscal menit să contrabalanseze efectele negative asociate cadrului urban construit şi de atingere a standardului european de 26 mp de spaţiu verde pentru fiecare locuitor al municipiului Constanţa. Totodată, taxa creează şi asigură veniturile necesare autorităţilor locale pentru acoperirea costurilor cu reabilitarea, extinderea, întreţinerea şi conservarea suprafeţelor de spaţii verzi în municipiul Constanţa”, se arată în proiectul de hotărâre.

În cazul contribuabililor înregistraţi în evidenţele fiscale ale SPIT, cu domiciliul în municipiul Constanţa la data de 31 decembrie 2021, impunerea la plata taxei se face din oficiu, prin emiterea deciziei de impunere anuale. Contribuabilii neînregistraţi în evidenţele fiscale au obligaţia depunerii declaraţiei de impunere pentru stabilirea taxei de amenajare şi întreţinere spaţii verzi, personal sau prin reprezentant legal până la data de 31 martie 2022.

Penalizări şi amenzi pentru cei care nu plătesc

Constănţenii care nu vor achita la termen taxa de întreţinere a spaţiilor verzi vor achita majorări de întârziere în cuantum de 1%, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii taxei datorate, inclusiv.

„Constituie contravenţii depunerea peste termen a declaraţiei, nedepunerea declaraţiei, depunerea declaraţiei cu informaţii eronate şi nedeclararea în termen de 30 de zile a modificărilor intervenite care conduc la stabilirea taxei. Contravenţiile respective se sancţionează cu amendă de la 80 lei la 316 lei”, se arată în document.

Proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele locale poate fi consultat pe site-ul Primăriei Constanţa, la secţiunea Transparenţă decizională şi la sediul instituţiei, pe bulevardul Tomis nr. 51, precum şi pe site-ul SPIT sau la agenţiile fiscale. Constănţenii pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu privire la taxe şi impozite, până pe data de 22 noiembrie 2021. Ulterior, proiectul de hotărâre va fi supus votului consilierilor locali.



Comentează știrea

Borcea
11 noiembrie 2021
Scufundam Amiralul de Carton

Scufundam amiralul!

Constantean
11 noiembrie 2021
Cat mai suportam?

E timpul sa-l oprim pe Mos Teaca! Sa-l trimitem acasa, la Eforie.

doru tulus
12 noiembrie 2021
multa muuuuuie

Dar cu banii din parcarile facute peste tot,acelea platite prin SMS ce se face??? In afara de taxe si biruri noi ce se face?? Aceasta panarama de primar acest fost securist cuplat cu mafia din Marina Militara este un jeg!!!

Ispas Catalina
12 noiembrie 2021
Stop constructii pe spatiile verzi

De ce Primaria elibereaza autorizatii de constructie pe actualele spatii verzi?

vio
12 noiembrie 2021
taxe ilegale

Nu este bine deloc ce se intampla. Deja platim impozite si taxe sa intretina spatiile verzi din acei bani. Chitac nu stie altceva decat sa instituie noi si noi tax

costin
12 noiembrie 2021
Aberant!!!

Dar autorizatiile pentru blocurile care se construiesc la 5m unul de celalalt cine le-a eliberat? Pe cand o taza pentru ca traim/respiram?

Seba
12 noiembrie 2021
Taxa pe amenajare spatii verzie spat

Vin cu o sugestie pentru dl. primar, să ne impună o taxă pentru aer? E și păcat să nu fie setul complet. Ce mama dracului suntem capre să ne pună taxă pe pășunat. E dus cu pluta de tot?

Nicolau Stefan
13 noiembrie 2021
50 le Taxa pentru spatiile verzi din Constanta.

Parcul din Tomis 2 este intr-o stare deplorabila, desi de cam 2 luni se incearca reamenajarea lui, dar in ritmul acesta, mai dureaza cativa ani! Si ce fac, este de proasta calitate! I-a controlat vreodata cineva? Domnule primar, ai fost vreodata sa vezi cum arata acest parc din centrul Constantei? Este obositor, nu? Sunt platiti paznici care nu fac nimic! Plimbaretii needucati, lasa fel de fel de gunoaie: cartoane pe banci, cutii de bere, sticle de apa , resturi menajere, etc, etc! Ti-e scarba sa te plimbi pe alei! Cand i-am cerut "paznicului" sa faca ceva , mi-a spus ca nu este treaba lui!!! Desi gunoaie sunt chiar langa locul in care sta ! Este asa greu sa-i amendeze pe cei care fac mizerie in parc? Imi pare rau ca te-am votat !

Marinarul dus cu pluta
16 noiembrie 2021
Dispret

Ma doare in sapca de Constanta! Eu locuiesc in Eforie.

unghe
18 noiembrie 2021
logici ciudate

greu de inteles aceasta taxa.Sunt oameni care stau in apropierea unor spatii verzi si poate ar fi normal sa contribuie la acest benificiu , dar pt cei care stau in partea de favela este aberanta o astfel de taxa.Nu i pic de spatiu verde prin jur , iar cind deschizi fereastra aerul este un amestec de gaze de esapament cu urme de oxigen.Pina acum mai razbatea briza , dar acum ridica niste smecheri blocuri inalte peste media de inaltime a caselor din jur si nu se mai simte aerul marii.Deci , sa platesc la fel ca cel cu vila de linga lac?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4925 secunde