Certificatul de concediu medical se eliberează de medicul de familie

378
Certificatul de concediu medical se eliberează de medicul de familie - concediimedicale-1605813218.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu câteva zile semnalam o situaţie, neplăcută pentru bolnavii Covid-19, care stau în izolare la domiciliu, şi care, după expirarea celor 14 zile sunt nevoite să se întoarcă la muncă. Din păcate, mulţi cititori ne-au declarat că primesc foarte greu de la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa deciziile în care scrie negru pe alb că au fost diagnosticaţi cu Covid-19, necesare medicilor de familie, care, la rândul lor, le eliberează pacienţilor concediile medicale.

Abia acum, reprezentanţii DSPJ vin cu lămuriri cu privire la această problemă cu care se confruntă multă lume. Astfel, au precizat reprezentanţii instituţiei, pentru persoanele depistate la testarea RT-PCR cu rezultat pozitiv, aflate în izolare la domiciliu, certificatul de concediu medical se eliberează de către medicul de familie, în baza deciziei de izolare eliberată de DSPJ, ulterior transmiterii fişei de monitorizare, document întocmit de către medicul de familie.

„Tot medicul de familie este şi cel care monitorizează starea de sănătate a pacientului pe parcursul izolării. Pentru persoanele aflate în izolare în cadrul unei unităţi medicale, certificatul de concediu medical se eliberează de către medicul curant la externare. Persoanele care s-au aflat în carantină îşi pot relua activităţile curente şi profesionale după încheierea perioadei de carantinare, fără a fi nevoite să prezinte un test negativ. Pacienţii confirmaţi pozitiv asimptomatici/simptomatici cu forme uşoare, ce au încheiat perioada de izolare de 14 zile de la data primului test, declaraţi vindecaţi fără al doilea test de control îşi pot relua activităţile”, au explicat angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8619 secunde