Centrul pentru Copiii cu Autism, la ceas aniversar

750

Articole de la același autor

Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța împlinește, săptămâna aceasta, 10 ani de existență. Cu această ocazie, vor fi organizate o serie de activități, la care vor lua parte și câțiva dintre copiii care au beneficiat de terapie în primii ani de existență a centrului, însoțiți de părinți. 


XXX 
La ora actuală, la Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism fac terapie 55 de copii, acesta fiind sigurul centru de stat din județ în care terapia este gratuită. Spațiul dispune de săli modulare, proiectate special pentru a fi ajustate în funcție de terapiile aplicate, de o sală de kinetoterapie și una de terapie ocupațională. Aici, pot beneficia de terapie copiii cu vârsta cuprinse între 3 și 12 ani. 


Reamintim că investiția pentru înființarea acestui centru a fost de 600.000 de lei, bani alocați de Consiliul Județean Constanța. În prezent, acesta dispune de psihologi, psihopedagogi, logopezi și educatori specializați. 


Ca statistică, la nivelul județului Constanța, sunt înregistrați circa 500 de copii cu afecțiuni din sfera spectrului autist. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5734 secunde