Cel mai mare planetariu din România, deschis în aprilie

292
Cel mai mare planetariu din România, deschis în aprilie - planetariu120190312095254-1552388673.jpg
Cel mai mare planetariu din România va fi deschis luna viitoare la Brașov, amenajarea acestuia costând peste 8 milioane de lei, scrie monitorulexpres.ro. "Spectacolele vor dura 30-40 de minute, timp în care vizitatorii pot călători pe cele mai îndepărtare locuri de pe pământ, pe toate planetele din galaxie sau pot vedea animații care îi pot ajuta să înțeleagă mai bine noțiuni de geografie, meteorologie, astronomie sau biologie", a declarat Alin Pânzaru, managerul Zoo Brașov.


Planetariul din Parcul Zoo din Brașov a fost finalizat și cel mai probabil de la 1 aprilie va fi deschis și publicului, după ce va avea un regulament de funcționare aprobat de Consiliul Local Brașov. La planetariu vor putea fi vizionate filmulețe din diferite categorii, astronomie, geografie sau biologie. 


Amenajarea planetariului a costat 8,205 milioane de lei și a fost începută în primăvara anului trecut, de către firma brașoveană Har&H. Planentairu se află în clădirea construită acum 3 ani, odată cu modernizarea grădinii zoologice, imobil ce a costat 2,432 milioane lei.
Acest planetariu deține, în prezent, cele mai moderne echipamente din România, respectiv un sistem superior de proiectare digitală, de 4K, prin intermediul a două video-proiectoare, având ca sursă de lumina diode laser și accesorii optice de conversie și mascare, amplasate diametral opus. Sistemul poate fi updatat ulterior la 8K sau 3D. Din punct de vedere audio sistemul are 7 canale de sunet, 14 boxe și două subwoofere, cu puterne de 19.000 de W.


Planetariul de la Zoo Brașov are o capacitate de 103 locuri de locuri construite pe un planșeu-anfiteatru, de 300 de metri pătrați, cu o înclinație de 23,5 grade (ca și axa de înclinare a Pământului), pentru a da senzația de profunzime. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3882 secunde