Ce vinuri românești ar trebui să alegem în funcție de preparatele culinare?

297

Articole recomandate

Românii știu cu siguranță să mănânce bine, iar băutura este unul dintre elementele care pot transforma o masă într-o experiență de neuitat. Din fericire, există o varietate întreagă de vinuri românești pe care le poți numi elementul definitoriu al unei cine minunate. Fie că vrei să pregătești o cină romantică, o masă cu rudele sau un prânz cu colegii de muncă, este bine să cunoști ce vin ar trebui să servești și în ce mod pentru ca toată lumea să se poată bucura din plin de acest moment.


Vinul alb și aroma sa delicată
Vinurile românești albe se găsesc în diferite sortimente, iar aroma lor subtilă poate acompania cu succes o masă la care se servește pește, pui sau brânzeturi. Aperitivele pot fi, de asemenea, servite cu vin alb sec sau demisec, iar desertul poate face o combinație minunată împreună cu un vin alb dulce. Vinul alb se servește rece, lăsat la frigider trei ore înainte de a fi consumat, ori, pentru cei care îl vor prezentat într-un mod mai estetic, îl pot lăsa într-o frapieră cu gheață undeva la îndemâna invitaților, timp de treizeci de minute. Cu toate acestea, o temperatură prea scăzută a vinului alb poate masca gustul și aroma acestuia.


Vinul rosé și versatilitatea sa
Mesele cu arome puternice, în special cele condimentate cu ierburi și usturoi, pot fi fantastice mai ales atunci când sunt asezonate cu vinuri romanesti rosé. Un vin rosé sec sau demisec este excelent pentru grătar, iar cel dulce se combină minunat cu mâncarea picantă. La fel ca vinul alb, vinul rosé se servește rece. După deschiderea sticlei de vin, aceasta poate fi lăsată la temperatura camerei pentru a se încălzi ușor. Acest lucru va accentua gustul vinului, care se va schimba subtil pe parcursul mesei.


Vinul roșu și rafinamentul său
Dacă îți place vinul roșu, ar trebui să ții cont de anumite aspecte. Vinurile românești mai tari complimentează mâncărurile mai grele consumate, spre exemplu, iarna. Acest tip de vin este servit și ușor mai cald. Vinurile mai ușoare sunt minunate atunci când sunt consumate primăvara sau vara și sunt servite ușor mai reci. Cu toate că majoritatea am auzit că vinul roșu se servește la temperatura camerei, ar trebui să știi că acesta este un mit. Temperatura unei camere, exceptând cazul în care îți place ca aceasta să fie mai friguroasă, nu este ideală pentru păstrarea unui vin roșu. O temperatură de aproximativ 20°C este perfectă pentru acest tip de vin. Dacă îți dorești să te bucuri cu adevărat de aroma unor vinuri românești roșii, un sfat bun ar fi să lași vinul să se aerisească înainte de a-l consuma. Acest lucru face ca gustul să se intensifice prin încălzirea ușoară a vinului și eliminarea gazelor.


Orice vin are o caracteristică aparte care îl face special atunci când știm să îl punem în valoare. Servite cum trebuie, împreună cu mâncărurile potrivite, vinurile românești îți pot delecta simțurile și pot face ca masa pe care ai pregătit-o cu multă atenție să fie lăudată și de către cei mai pretențioși dintre invitați. Intră pe Beicevrei.ro și alege cele mai bune sortimente de vinuri românești!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3864 secunde