Ce trebuie să facă proprietarii de clădiri pentru a evita majorarea impozitului

225
Ce trebuie să facă proprietarii de clădiri pentru a evita majorarea impozitului - cetrebuiesafacaspit-1598368477.jpg

Articole de la același autor

Contribuabilii persoane fizice care dețin în proprietate clădiri nerezidențiale, respectiv persoane juridice care dețin în proprietate construcții ce nu au fost evaluate în ultimii cinci ani, respectiv trei ani de la data dobândirii, evaluării sau actualizării valorii de impunere a construcțiilor deținute, trebuie să știe faptul că, pentru a evita majorarea impozitului pe clădiri datorat pentru anul 2021, trebuie să procedeze la evaluarea ori reevaluarea acestora la data de 31 decembrie 2020.

"În conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța a demarat procedura de notificare a unui număr de 2.644 persoane fizice, respectiv 1.041 persoane juridice, cu privire la efectuarea operațiunilor de evaluare sau reevaluare a clădirilor deținute, în caz contrar, impozitul datorat pentru anul 2021 va fi stabilit prin aplicarea unei cote diferențiate asupra valorii impozabile determinate conform art. 458 și art. 460 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal", explică reprezentanții SPIT Constanța.

Declarațiile de impunere, însoțite de un exemplar al raportului de evaluare întocmit de un evaluator autorizat, care trebuie să respecte standardele de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluării, se înregistrează la SPIT până la primul termen de plată din anul de referință, respectiv 31 martie 2021. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3791 secunde