Ce piese ar trebui (și nu ar trebui) să fie trimise la curățătorie

333
Ce piese ar trebui (și nu ar trebui) să fie trimise la curățătorie - untitled-1618823785.jpg

Articole recomandate



Este întotdeauna interesant să adăugați o piesă nouă în garderobă, dar odată ce ați purtat-o, trebuie să știți cum să o curățați. Este un articol potrivit pentru „spălarea manuală” sau „numai curățare chimică”? Se întinde plat sau atârnă să se usuce? Diferite țesături necesită diferite tipuri de tratament.


Etichetele sunt primul punct de referință atunci când vine vorba de îngrijirea îmbrăcămintei - eticheta mică de pe multe geci bărbaţi sau puloverele preferate oferă instrucțiuni utile de spălare pentru a vă asigura că obiectul dvs. prețuit primește îngrijirea adecvată de care are nevoie. Să aruncăm o privire asupra câtorva țesături obișnuite care ar trebui curățate chimic profesional și pe care le puteți îngriji în propria spălătorie. 


Țesături care necesită curățare profesională: mătase, catifea, lână, piele și multe altele


Dacă în sfârșit ați luat acea jachetă de piele vintage pe care ați urmărit-o tot sezonul, veți dori să vă asigurați că rezistă. Pentru o soluție rapidă de îngrijire a oricăror pete, începeți prin îndepărtarea reziduurilor, dar asigurați-vă că țineți articolul departe de apă, care poate deteriora materialul. După aceea, aveți încredere într-o curățătorie cu experiență pentru întreținere pe termen lung. Aceleași reguli se aplică și altor piese delicate, cum ar fi eșarfa de mătase. Alegeți profesioniștii, atunci când vine vorba de îngrijirea țesăturilor fragile.


Pe lângă mătase și piele, alte țesături de lux - inclusiv voal, catifea și lână merino - ar trebui aduse la un serviciu de curățenie profesional pentru a-și păstra luciul și forma naturală. De asemenea, veți dori să încredințați costumele și cele mai profesionale articole de îmbrăcăminte - în special piesele din lână - în grija unui profesionist.


Țesături care pot fi spălate acasă: bumbac și tricotaje


Doar pentru că un articol poate fi spălat la mașină nu înseamnă că ar trebui să-l supuneți la o înmuiere la cald - căldura excesivă poate duce la estomparea culorilor. Bumbacul poate fi spălat în apă caldă sau rece cu detergent obișnuit. Țesăturile sintetice, cum ar fi poliesterul și nailonul, pot fi spălate în siguranță într-o mașină folosind apă caldă, fie pe ciclul delicat, fie normal, dar aveți grijă la uscarea acestor articole, pentru a evita cutele.


Piesele mai luxoase, cum ar fi amestecurile de cașmir, trebuie întotdeauna spălate manual cu apă rece sau călduță, cu detergent delicat de rufe. Nu stoarceți țesătura, deoarece ar putea distruge materialul. În schimb, aveți grijă să le uscați plat sau folosiți un suport de plasă de uscare pentru a ajuta îmbrăcămintea de bărbaţi să își păstreze forma. Dacă vă grăbiți, așezați articolul într-un sac de rufe și selectați cel mai delicat ciclu de pe mașină pentru a imita procesul de spălare manuală atunci când spălați acasă.


Dacă nu sunteți sigur cu privire la hainele dvs., verificați eticheta. Există multe ghiduri utile online pentru etichete de îmbrăcăminte, care descriu simbolurile și instrucțiunile obișnuite, astfel încât să puteți evita orice neplăceri.


Dacă instrucțiunile de pe eticheta de îngrijire vă fac să vă simțiți copleșiți, puteți lăsa curățarea în mâna profesioniștilor.  


Ghid de îngrijire pentru denim: adevărul despre îngrijirea și menținerea la domiciliu


Contrar credinței populare, denimul nu este genul de țesătură pe care o puteți trata oricum în mașina de spălat sau, în acest caz, uscătorul. În ciuda faptului că este un material foarte durabil, îngrijirea adecvată a blugilor este, de fapt, destul de specială. Majoritatea blugilor ar trebui să fie spălați în interior cu apă rece și atârnați să se usuce, deși unele denimuri high-end ar beneficia chiar și de curățarea chimică. Și când vine vorba de denim brut, care înseamnă denim în forma sa cea mai pură, cea mai bună practică de spălare este să nu îi spălați deloc. Dacă vă confruntați cu o pată, pur și simplu ștergeți-o cu o cârpă umedă sau duceți-o la experți pentru ajutor suplimentar.


Ghid de îngrijire pentru obiecte speciale: accesorii și ornamente


Există anumite piese în dulapul dvs. care necesită o atenție specială, cum ar fi rochia cu franjuri din piele întoarsă, anumite geci de bărbați sau pălăria de soare din paie. Folosiți o cârpă umedă pentru a șterge murdăria, praful sau petele de transpirație de pe pălării și asigurați-vă că le păstrați într-un loc răcoros și uscat, mai degrabă decât la soare, pentru a evita deteriorarea culorii. Accesoriile de pe rochia respectivă pot îngreuna îngrijirea. Cele mai multe detalii sensibile, cum ar fi franjurii și paietele, necesită spălarea de mână, cu un detergent delicat, în timp ce piesele brodate trebuie spălate la mașină din exterior și plasate într-un sac de rufe din plasă pe ciclul delicat.


Când aveți dubii, vizitați o curățătorie profesională de încredere pentru îngrijirea adecvată a oricărei piese de îmbrăcăminte. Majoritatea serviciilor moderne oferă un meniu complet de opțiuni pentru a se potrivi tuturor nevoilor dvs. de îngrijire a îmbrăcămintei, dar dacă agentul de curățenie din cartier nu are resursele interne, probabil că vor ști de un serviciu de curățenie special în oraș și vă pot direcționa, pentru a vă asigura că hainele vă sunt curățate corespunzător.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3454 secunde