Ce pericole se ascund în magazinele de haine second-hand

1023
4
Ce pericole se ascund în magazinele  de haine second-hand - fotofondmagazinesecondhand8-1428421993.jpg

Articole de la același autor

În fiecare cartier al Constanței există cel puțin unul-două magazine de haine second-hand, fără să le mai punem la socoteală pe cele din centru. Constănțenii se înghesuie să-și cumpere pulovere cu 2 lei, pantaloni cu 5 lei și geci cu 20 de lei. Însă mulți nici nu bănuiesc la ce pericole se expun.


Comisarii Protecției Consumatorilor au luat la puricat magazinele de articole de îmbrăcăminte și articole textile purtate sau uzate și s-au îngrozit de ce au găsit. Din cei 686 de operatori economici verificați, la 485 au fost depistate abateri de la prevederile legale. Au fost aplicate, în total, 571 de sancțiuni, dintre care 296 de amenzi contravenționale, în valoare de 603.200 de lei și 275 de avertismente. De asemenea, au fost dispuse 92 de măsuri de oprire temporară de la comercializare, pentru îmbrăcăminte și articole uzate nesortate, în valoare totală de 500.739 de lei.


"Am constatat că nu erau respectate cerințele de introducere pe piață a produselor, astfel încât textilele uzate aflate la comercializare nu fuseseră supuse operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție. De asemenea, ele nu cuprindeau datele prevăzute de lege, cum ar fi data efectuării și denumirea comercială a produselor biocide utilizate. În plus, nu se efectua sortarea lunară obligatorie și lipsea evidența lunară a intrărilor și ieșirilor produselor", a declarat Alexandru Marius Dunca, președintele ANPC.


La Constanța, în mai multe magazine, au fost găsite articole care prezentau pericol pentru sănătatea consumatorilor deoarece nu fuseseră supuse operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție și nu erau însoțite de documentul de certificare a operațiunilor de curățare. 


"Îi sfătuim pe consumatori să nu achiziționeze astfel de articole decât din magazine sau raioane specializate în acest sens, în niciun caz de la tarabe sau de pe stradă, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanță fiscală), de care vor avea nevoie în caz de reclamație. După ce s-au asigurat că sunt în stare bună, consumatorii trebuie să se asigure că acestea au fost supuse operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție, efectuate de persoane fizice sau juridice specializate în domeniu și că sunt însoțite de un document de certificare, distinct pentru fiecare lot. Dacă nu sunt însoțite de documentul certificator, există riscul de a contacta diverse infecții și micoze", mai precizează președintele ANPC.


Comentează știrea

Tavi
16 aprilie 2015
Ceva nou

Mai este putin pina intram in etapa a-2-a."Cea mai buna cale pentru a-ti indeplini visele este sa te trezesti"zice PAUL VALERY.Timp de lucru in functie de propriile posibilitati. Nu este necesara experienta.Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.(Contactati-ma doar pe e-mail). Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice,cereti detalii "PROIECT" la adresa de email: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate!

lmYhrdEFvFb
20 aprilie 2016
MSSeqSegc

NwyPgm kmczbqajbzhf, [url=http://fdimxzjnnvfv.com/]fdimxzjnnvfv[/url], [link=http://pomuwbtmrtln.com/]pomuwbtmrtln[/link], http://bitzuxugnekd.com/

kyJAOgunImjMUn
13 octombrie 2016
tzdzLVOcuFOgYO

mJAqY1 cirwhjyymkfg, [url=http://sdsdjaslxfhf.com/]sdsdjaslxfhf[/url], [link=http://hzoyrojmerqy.com/]hzoyrojmerqy[/link], http://uxdamehagxtk.com/

ZnrakZjHxOEOBLpPYYv
26 ianuarie 2017
cWEwIunt

D4Ifs9 xdcotsmpnvkn, [url=http://gchklpejlxsb.com/]gchklpejlxsb[/url], [link=http://yslnuubvggyf.com/]yslnuubvggyf[/link], http://tggjlfbbowoh.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5101 secunde