X
X
Mai multe ştiri online:

Ce pățesc constănțenii care au datorii la impozitele și taxele locale

Ştire online publicată Miercuri, 06 Noiembrie 2013. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Dacă aveți datorii la impozitele și taxele locale, puteți să vă treziți cu poprire pe salariu sau, și mai rău, cu bunurile sechestrate. Inspectorii Serviciului Urmărire și Executare Silită din cadrul Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța au demarat

o amplă campanie în vederea recuperării debitelor către bugetul local.

"Se vor înființa popriri asupra veniturilor și disponibilităților bănești ale persoanelor fizice și juridice debitoare și se va proceda la instituirea măsurii sechestrului asupra bunurilor acestora. Potrivit O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aceste bunuri vor fi valorificate prin vânzare la licitație", explică directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun.

În paralel, SPIT desfășoară o campanie privind persoanele fizice care figurează în evidențele fiscale cu amenzi contravenționale neachitate.

"Această campanie vizează debitorii care nu dețin bunuri sau venituri urmăribile și are drept scop înlocuirea acestor amenzi cu obligarea contravenienților, de către instanța de judecată, la prestarea unei activități în folosul comunității", explică șeful SPIT.

Potrivit acesteia, cea mai mare sumă datorată din amenzi contra-venționale este de 372.000 de lei. Constănțeanul cu pricina a adunat 481 de procese verbale pentru desfășurarea de comerț ambulant neautorizat.

120.000 de dosare de urmărire și executare silită

La jumătatea anului 2013, în evidențele SPIT Constanța figurau peste 20.000 de contribuabili cu datorii la taxele și impozitele locale, iar peste 3.300 aveau deja sechestru pus pe bunurile aflate în posesia lor. Aproximativ 60 la sută din locuitori sunt cu plata la zi. Pentru cei cu plăți restante, la finele semestrului întâi din 2013, erau aproximativ 120.000 de dosare de urmărire și executare silită. Jumătate din acestea reprezintă datorii din anii trecuți, iar cealaltă jumătate reprezintă restanțe aferente pri-mului semestru al anului curent.

Plata sumelor datorate se poate efectua la toate ghișeele instituției, la toate oficiile poștale, la agențiile Garanti Bank și la stațiile OMV prin Westaco Express din Municipiul Constanța. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3241 secunde