Ce locuri de muncă li se oferă șomerilor peste hotare

Duminică, 17 Februarie 2019
295
Luna aceasta, constănțenii pot opta pentru o mulțime de locuri de muncă în străinătate, acestea fiind oferite de angajatorii din Spațiul Economic European, prin intermediul rețelei Eures. 


La acest moment, sunt 956 locuri de muncă vacante, majoritatea în Spania (206), unde se caută agricultori. Și în Portugalia, patronii au mare nevoie de muncitori necalificați în agricultură, pe care să îi folosească la cules de zmeură. În Olanda, în schimb, la mare căutare se află lucrătorii în sere și grădinărit, culegătorii de sparanghel. Marea Britanie pune la bătaie 75 locuri de muncă, pentru îngrijitori persoane la domiciliu, farmaciști și infirmieri.


La rândul lor, angajatorii din Germania le propun celor interesați o paletă diversificată de joburi, precum sudori, lucrători în construcții, șoferi de camion, mecanici instalații, electricieni etc. Irlandezii sunt în deficit de ciontolitori carne, danezii duc lipsă de culegători de mazăre, norvegienii de măcelari, programatori jocuri video, slovacii de sticlari, iar ungurii, de grădinari, măcelari și mecanici auto.


Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 1.2756 secunde