Ce hârtii trebuie să depui la SPIT dacă ți-ai vândut mașina

494
1
Ce hârtii trebuie să depui la SPIT dacă ți-ai vândut mașina - spit1-1473863663.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care vând sau cumpără o mașină nu mai pot face de capul lor contractul de vânzare cumpărare. Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța a publicat modelul cadru de contract de înstrăinare - dobândire a unui mijloc de transport, aprobat prin Ordinul nr. 1069 din 2016 pentru aplicarea punctului 101 din Hotărârea de Guvern nr. 1 din 2016, pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

"Conform prevederilor legale, actul de înstrăinare - dobândire a mijlocului de transport în cazul în care ambele părți au domiciliul fiscal în România se prezintă de persoana care înstrăinează, în original, precum și patru fotocopii ale acestuia, cu mențiunea «Conform cu originalul». Formularul original va fi semnat olograf atât de persoana care înstrăinează, cât și de cea care dobândește, iar cele patru fotocopii vor fi semnate de cele două părți în rubrica «Conform cu originalul»", explică directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun.

Un exemplar al contractului rămâne la persoana care înstrăinează, un exemplar rămâne la persoana care dobândește proprietatea, un exemplar rămâne în arhiva organului fiscal local la care este luată în evidența fiscală persoana care înstrăinează, un exemplar se depune la organul competent privind înmatricularea/înregistrarea/radierea mijloacelor de transport, după ce organul fiscal de la domiciliul dobânditorului menționează pe acesta numărul de înregistrare din Registrul de evidență a mijloacelor de transport, iar un exemplar se depune la organul fiscal local unde își are domiciliul fiscal persoana care dobândește bunul mobil.

Astfel, persoanele interesate pot procura formularul respectiv, în mod gratuit, de la orice ghișeu al SPIT sau îl pot descărca de pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, acesta fiind personalizat cu datele instituției astfel încât să poată fi folosit de către persoanele care doresc să înstrăineze mijloace de transport și domiciliază pe raza municipiului Constanța. 

Comentează știrea

Doru
15 septembrie 2016
Asta este....

Normal,daca-ti vinzi masina,trebuie sa-si ia si statul taxa de protectie.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5457 secunde