Ce facilităţi au la angajare tinerii NEET

330
Ce facilităţi au la angajare tinerii NEET - tineri-1610996750.jpg

Articole de la același autor

NEET este un termen care provine din limba engleză şi înseamnă „Not in Education, Employment or Training” şi se referă la tinerii care nu sunt încadraţi în câmpul muncii şi nici nu urmează o formă de instruire sau pregătire profesională. Este vorba despre acei tineri pe care nu poţi să-i identifici la prima vedere. Sunt cumva invizibili şi defavorizaţi, nu numai din perspectivă financiară sau socială, ci şi educaţională.

Categoria de tineri NEETs include tineri cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 25 de ani care nu au reuşit să se integreze pe piaţa muncii din diverse motive (lipsa oportunităţilor de ocupare, lipsa competenţelor cerute pe piaţa muncii etc.) şi care nu sunt cuprinşi în programe de educaţie sau formare.

Tinerii aflaţi în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au, însă, nişte facilităţi. De exemplu, dacă se angajează cu normă întreagă primesc 30% din cuantumul indemizaţiei de şomaj până la data când aveau dreptul la indemizaţie de şomaj. Apoi, tinerii peste 16 ani care finalizează o formă de învăţământ şi se înregistrează în 60 de zile la AJOFM şi ulterior se angajează cu normă întreagă pe o perioadă mai mare de 12 luni beneficiază de o primă de instalare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6771 secunde