Ce condiţii trebuie să îndepliniţi pentru a deveni şomeri

99
Ce condiţii trebuie să îndepliniţi pentru a deveni şomeri - somerisursaforbes-1606850788.jpg

Articole de la același autor

Şomeri sunt consideraţi toţi acei indivizi, cu vârsta de minim 16 ani, care se află în căutarea unui loc de muncă şi care nu realizează niciun fel de venituri şi sunt deschişi să înceapă munca imediat ce găsesc un loc de muncă vacant. În prezent, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă trebuie să îndeplinească o serie de condiţii pentru a căpăta acest statut.

În primul rând, este obligatoriu ca şomerul să fie domiciliat sau să aibă reşedinţa în România şi să nu înregistreze nici un venit peste valoarea indicatorului social de referinţă (ISR). Pe baza acestuia sunt determinate beneficiile sociale acordate din bugetul de stat. La ora actuală, în România, valoarea ISR-ului este de 500 de lei.

De asemenea, trebuie să fiţi înregistraţi la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa. Totodată, trebuie să solicitaţi acordarea indemnizaţiei de şomaj în maximum 12 luni de când nu mai deţineţi un job. Pentru absolvenţii care nu au reuşit să-şi găsească un loc de muncă, regulile sunt puţin diferite. Aşa că, dacă sunteţi în această situaţie, atunci nu mai aveţi nevoie de stagiu de cotizare, ci primiţi un ajutor de 250 de lei pe lună, adică jumătate din valoarea ISR, timp de şase luni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4078 secunde