Ce condiții trebuie să îndeplinească un civil pentru a se angaja ca polițist

250
Ce condiții trebuie să îndeplinească un civil pentru a se angaja ca polițist - angajare-1642350664.jpg
La fel ca polițistul din Buzău, și cel din Capitală, care a lovit mortal cu mașina o fată de 11 ani și a rănit-o pe alta, nu a studiat o zi la vreo școală de poliție din România. Ambii au fost angajați din sursă externă - o soluție găsită, în ultimii ani, pentru a umple golul lăsat de pensionările anuale din sistem. 


Polițistul de 31 de ani, cercetat acum pentru ucidere din culpă, s-a întors în țară din Marea Britanie, în 2017. Imediat s-a angajat pe un post din sursă externă, scos la concurs de poliție. S-a alăturat astfel miilor de agenți din România care peste noapte au îmbrăcat uniformă.

Angajarile din sursă externă au luat amploare după anul 2015 când deficitul era uriaș pentru că mii de polițiști au ieșit la pensie. Cei care vor să candideze pentru aceste posturi trebuie să respecte mai multe condiții de angajare precum: să fie apți medical, fizic și psihic să își poată îndeplini sarcinile, să aibă vârsta de minimum 18 ani, studii corespunzătoare postului pentru care candidează, să nu aibă atecedente penale și să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică în ultimii 7 ani.

Potrivit Digi24 dacă au îndeplinit toate aceste condiții candidați ajung la concurs unde au mai multe probe: probă fizică, apoi este un test scris, care costă într-un examen grilă, probă de departajare pentru cei care obțin aceeași notă.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3986 secunde