Ce beneficii aveți dacă ați depășit stagiul complet de cotizare

364
Ce beneficii aveți dacă ați depășit stagiul complet de cotizare - cebeneficiisursanhs-1591630696.jpg

Articole de la același autor

În cazul în care ați depășit stagiul complet de cotizare la Casa de Pensii puteți beneficia de o serie de beneficii. Ca urmare, realizarea sau depășirea stagiului complet de cotizare conferă următoarele beneficii: reducerea vârstei standard de pensionare, asta în situația persoanelor care au desfășurat activitate în fosta grupa I de muncă și/sau condiții deosebite/speciale de muncă. De asemenea, dacă aceste condiții sunt îndeplinite, există posibilitatea solicitării cu cel mult cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare a pensiei anticipate/anticipate parțiale.


În prezent, pensia pentru limită de vârstă se cuvine persoanelor care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condițiile privind vârsta standard de pensionare și stagiul minim de cotizare prevăzute de lege.

Vârsta standard de pensionare, stagiul complet de cotizare și stagiul minim de cotizare pentru femei și bărbați sunt stabilite în raport de luna și anul nașterii. La ora actuală, vârsta standard de pensionare este 63 de ani pentru femei și de 65 de ani pentru bărbați, stagiul minim de cotizare este de 15 ani și stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.334 secunde