Ce au găsit inspectorii de muncă la patronii de pe litoral

441
3
Ce au găsit inspectorii de muncă la patronii de pe litoral - fondmuncalanegru-1438794866.jpg

Articole de la același autor

Peste 100 de persoane au fost depistate muncind la negru în numai o lună de zile. Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a desfășurat, în luna iulie, o serie de acțiuni de control și verificare a societăților comerciale, care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța și în stațiunile de pe litoral.

"Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii, identificarea și sancționarea angajatorilor care folosesc munca nedeclarată, securitatea și sănătatea în muncă a salariaților, precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare", a explicat directorul executiv al ITM Constanța, Eugen Bola.

Potrivit acestuia, Corpul de control Relații de Muncă din cadrul I.T.M. Constanța a verificat, în total, un număr de 582 de angajatori, din care 58 au fost sancționați. Au fost aplicate 78 sancțiuni contravenționale, din care 62 de amenzi în valoare de 841.700 lei și 16 avertismente. Inspectorii au dispus 599 de măsuri cu termen de remediere a neconformităților. "Au fost identificate 105 persoane care lucrau fără forme legale de angajare. Pentru un angajator unde au fost depistate un număr de 19 persoane care lucrau fără forme legale de angajare a fost înaintată propunere de cercetare penală către Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța. Angajatorul avea ca domeniu de ac-tivitate pază și protecție. O altă propunere de cercetare penală a fost înaintată către Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța pentru un angajator care a fost depistat încălcând prevederile art. 265(1) din Legea nr. 53 pe 2003 republicată, privind regimul de muncă al minorilor", a precizat șeful ITM Constanța.

Inspectorii au mai găsit nereguli privind respectarea repausului săptămânal, evidența orelor de lucru prestate de salariați, încheierea în formă scrisă și transmiterea în Revisal a contractului individual de muncă, dar și privind acordarea drepturilor salariale și munca suplimentară ori de noapte.

Tot în luna iulie, inspectorii din cadrul corpului de control Securitate și Sănătate în Muncă au verificat 282 de agenți economici. Ulterior, au dispus 554 de măsuri de remediere a neconformităților constatate și au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 94.000 lei.

Comentează știrea

stelu
6 august 2015
propunere

Oportunitate relaxanta de > > castig! Niciodata nu a fost mai usor ca acum sa > obtii > > castiguri suplimentare in timpul liber, intr-o > colaborare > > deosebit de interesanta si profitabila! Iti faci cum > vrei > > programul si nu ai nicio obligatie! Oferta este numai > pentru > > oamenii foarte seriosi! Cere acum detalii mai multe la > > adresa mea de email: [email protected]

tetelu
28 martie 2017
aplic

ba makidon puturos,mars la tarla inapoi!

Răspuns la: propunere
Adăugat de : stelu, 6 august 2015
Oportunitate relaxanta de > > castig! Niciodata nu a fost mai usor ca acum sa > obtii > > castiguri suplimentare in timpul liber, intr-o >...
tetelu
28 martie 2017
aplic

ba makidon puturos,mars la tarla inapoi!

Răspuns la: propunere
Adăugat de : stelu, 6 august 2015
Oportunitate relaxanta de > > castig! Niciodata nu a fost mai usor ca acum sa > obtii > > castiguri suplimentare in timpul liber, intr-o >...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 August 2015
Stire din Cultură-Educație : Alex Velea revine în Mamaia
Pagina a fost generata in 0.5511 secunde