X
X
Mai multe ştiri online:

Ce au găsit inspectorii de muncă la firmele verificate

Ştire online publicată Miercuri, 08 Octombrie 2014. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța au verificat, în luna septembrie, peste 400 de firme de pe raza județului. Din aceștia, 48 au fost sancționați cu amenzi în valoare de 506.300 de lei și opt avertismente. 


"Cu prilejul controalelor, au fost depistate 88 de persoane care practicau munca nedeclarată, iar pentru doi angajatori, unde s-au identificat 21 de persoane fără forme legale de angajare, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru a stabili dacă aceștia se fac vinovați de încălcarea legii", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al ITM Constanța, Eugen Bola. 


Potrivit acestuia, inspectorii au găsit numeroase deficiențe, cum ar fi ne-întocmirea de contracte individuale de muncă în formă scrisă, neînregistrarea și netransmiterea contractelor în Revisal cu cel puțin o zi înainte de începerea ac-tivității, nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal și ne-prezentarea dovezii plății drepturilor salariale. 


La rândul lor, inspectorii din cadrul Corpului de control Securitate și Sănătate în Muncă din cadrul ITM au identificat 212 angajatori unde nu erau respectate normele de protecția muncii. În total, au fost dispuse 360 de măsuri de remediere a necon-formităților constatate și au fost aplicate 15 amenzi contravenționale în valoare de 53.500 de lei.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31496 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3982 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1484 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1267 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3774 secunde