X
X
Mai multe ştiri online:

Ce au găsit inspectorii de muncă la angajatorii din Constanța

Ştire online publicată Sâmbătă, 28 Februarie 2015. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Aproape o jumătate de milion de lei are de încasat Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța din amenzile aplicate în luna februarie. Timp de 28 de zile, inspectorii de muncă au controlat și verificat societățile comerciale care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța.

În total, Corpul de control Relații de Muncă din cadrul ITM Constanța a verificat un număr de 351 de agenți economici, din care 43 au fost sancționați. Inspectorii de muncă au dat 30 de amenzi în valoare de 473.800 de lei și 13 avertismente. De asemenea, au fost dispuse 545 de măsuri cu termen de remediere.

Au fost depistați 18 angajatori care practicau muncă nedeclarată, cu un număr total de 60 de persoane, pentru care nu aveau încheiat contract individual de muncă.

"Pentru doi angajatori, unul cu 11 persoane și altul cu nouă persoane, care activau în construcții, a fost sesizat Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța, pentru a stabili dacă aceștia se fac vinovați de încălcarea prevederilor art. 264 (3) din Legea nr. 53 din 2003, republicată", explică directorul executiv al ITM Constanța, Eugen Bola.

De asemenea, inspectorii de muncă au găsit situații în care angajatorii încălcau prevederile legale privind repausul săptămânal, privind evidența orelor de lucru prestate de salariați, acordarea drepturilor salariale restante sau privind munca suplimentară și munca de noapte.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31496 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3982 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1484 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1267 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.2766 secunde