X
X
Mai multe ştiri online:

Ce au găsit inspectorii de muncă în brutăriile și patiseriile din Constanța

Ştire online publicată Marţi, 19 Mai 2015. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Muncitori la negru și numeroase nereguli privind securitatea în muncă au găsit inspectorii ITM, zilele trecute, la mai multe firme din Constanța. Amenzile au fost de zeci de mii de lei și au dispus termene de remediere a deficiențelor.

Controalele s-au desfășurat în cadrul unei campanii naționale privind identi-ficarea cazurilor de muncă nedeclarată, precum și verificarea modului în care se respectă prevederile legale de securitate și sănătate în muncă pentru lucrătorii din cadrul unităților care au ca obiect de activitate fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase și comerțul cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine.

"În total, au fost verificați 55 de agenți economici de pe raza județului Constanța. Au fost sancționați trei angajatori la care au fost aplicate trei amenzi contravenționale în valoare de 21.800 de lei. Pe parcursul celor două zile de verificări, au fost depistate două persoane fără forme legale de angajare și au fost dispuse 33 de măsuri cu termen de remediere a deficiențelor constatate", a declarat inspectorul șef al ITM Constanța, Eugen Bola.

De asemenea, inspectorii de muncă din cadrul serviciului de control securitate și sănătate în muncă au verificat nouă angajatori. Cu acest prilej, au fost depistate 13 deficiențe pentru care au fost dispuse 13 măsuri de remediere. A fost aplicată și o amendă contravențională în valoare de 3.500 de lei. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31495 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3981 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1484 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1267 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.2932 secunde