Ce a plantat Primăria în centrul Constanței

Marţi, 27 Decembrie 2011, 17:49
5199
 În intersecțiile principale, au fost "așternute" covoare de pet-uri

 În loc de ornamente și instalații cu luminițe, spațiile verzi sunt pline cu sticle goale de plastic

Că municipiul Constanța este unul dintre cele mai mari din țară și are pretenții de metropolă o știm deja cu toții. Avem palmieri, fântâni arteziene și multe mall-uri. Cu spațiile verzi stăm mai prost, căci parcurile s-au micșorat văzând cu ochii, dar măcar mai avem câteva grădini pe marginea arterelor principale. La Dacia, pe bd-ul Mamaia, pe bd-ul 1 Mai, în fața parcului de la Primărie, sunt câteva fâșii de pământ. În sezonul cald, acolo sunt plantate diferite specii de flori, în funcție de anotimp. Acum însă, de câteva săptămâni, sunt pline cu sticle de plastic.

În luna decembrie, constănțenii s-au trezit cu orașul împodobit cu pet-uri. În timp ce, în alte orașe, primăriile se întrec în brazi și ornamente și cum să gătească mai frumos de sărbătoare orașele, la Constanța, în marile intersecții și în zonele centrale, au fost "plantate" sticle de plastic. Nu era suficient că nu avem instalații luminoase decât pe două bucăți de bulevarde, acum peisajul "feeric" este întregit de acele covoare de gâturi de pet-uri, cu tot cu dopuri. Sigur că ele se află acolo cu un scop - să protejeze plantele de gerul iernii, dar ne îndoim că este vorba despre cea mai nouă invenție în grădinărit.

Așadar, într-un oraș cu pretenții de metropolă, spațiile verzi arată ca în bătăturile de la țară, cu mini-sere improvizate din bucăți din sticle de plastic. Lucrătorii plini de zel de la Serviciul de Administrare a Spațiilor Verzi din cadrul Primăriei Constanța au "plantat" mii de astfel de pet-uri în întreg orașul. Nu știm dacă tot ei au consumat și conținutul recipientelor respective, cert este că a fost nevoie de destul de multe sticle.

"Este absurd ca în centrul unui oraș ce se vrea european să vezi așa ceva. Sunt variante mult mai moderne la magazinele de specialitate pentru a proteja plantele de frig. Nu se poate să transformăm Constanța într-o bătătură de la țară", a declarat, pentru "Cuget Liber", Aida Petrescu.

De aceeași părere este și Nicolae Gavrilă, care spune că "este o adevărată țigănie ce s-a făcut pe spațiile verzi din oraș".

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3272 secunde