Ce a găsit Protecția Consumatorilor la producătorii handmade

336
Ce a găsit Protecția Consumatorilor la producătorii handmade - producatoriidehandmade-1445621320.jpg

Articole de la același autor

Gablonzurile, podoabele handmade sunt din ce în ce mai căutate, însă producătorii trebuie să respecte legislația în vigoare privind comercializarea acestor produse. Comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au verificat, în luna octombrie, comercianții care vând gablonzuri, produse handmade de tip podoabe, articole de mercerie și maro-chinărie, cum ar fi poșete, genți, curele și portofele. În total, au fost controlați 54 de agenți economici, iar la aproape trei sferturi din aceștia au fost constatate neconformități. Mai mult decât atât, mai mult de jumătate din produsele controlate au fost oprite temporar de la comer-cializare, ca urmare a deficiențelor constatate.


"În primul rând, comercianții nu aveau afișate la loc vizibil orarul de funcționare sau fotocopiile după Cer-tificatul de Înregistrare de la Registrul Comerțului a operatorului economic, din care să rezulte obiectul de activitate pentru care este autorizat să funcționeze. Lipseau, de asemenea, etichetele cu denumirea pro-dusului, materialele din care sunt confecționate ori instrucțiunile de întreținere. Iar, în cazul celor importate, nu exista traducerea în limba română a elementelor de identificare și caracterizare", a declarat comi- sarul șef adjunct al CJPC Constanța, Radu Cornel.


Pentru deficiențele constatate pe timpul verificării, au fost aplicate amenzi de 53.400 de lei și zece avertismente. "Componenta de infor-mare joacă un rol important în educarea consumatorilor, acesta este unul din motivele pentru care informațiile oferite consumatorilor trebuie să fie corecte, complete și precise", a mai spus șeful CJPC Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4712 secunde