Cazul copilului mort la Sanador. Colegiul Medicilor a finalizat ancheta: Medicii au greșit

187
Cazul copilului mort la Sanador. Colegiul Medicilor a finalizat ancheta: Medicii au greșit - 646x40416991000-1553509522.jpg

Articole recomandate

Colegiul Medicilor din România a finalizat ancheta în cazul copilului mort la spitalul privat Sanador. Concluzia este că medicii au greșit și nu au supravegheat cum ar fi trebuit copilul de un an și zece luni după operație. În urma anchetei Colegiului Medicilor din Capitală, s-a decis sancționarea prin vot de blam a medicilor. Decizia CMR poate fi contestată în termen de 15 zile.


Ștefan Alexandru a murit în 20 octombrie 2018, după o operație de hernie inghinală efectuată la Spitalul privat Sanador. La câteva ore de la operație, starea de sănătate a copilului s-a agravat și a intrat în stop cardiorespirator. Autopsia a arătat că decesul copilului de 1 an și zece luni a survenit în urma unui șoc hemoragic, cauzat de o hemoragie internă.

Părinții i-au acuzat pe medicii de la Sanador că nu l-au mai consultat pentru a vedea cum se simte, deși li se atrăgea atenția că starea bebelușului se agravase după operație. Îngrijorați de starea băiatului, părinții au sunat din spital la 112. Din păcate, copilul nu a mai putut fi salvat. 


Comisia de la Colegiul Medicilor care a analizat acest caz spune acum că monitorizarea parametrilor vitali a fost insuficientă. De asemenea, nu a fost asigurată o continuitate a activității medicale a medicului de gardă, ceea ce înseamnă că post-operator copilul nu a fost supravegheat conform legii în ceea ce privește monitorizarea chirurgicală pediatrică, potrivit Digi24.

În urma anchetei Colegiului Medicilor din Capitală, s-a decis sancționarea prin vot de blam a medicilor chirurgi care au realizat actul operator și monitorizarea postoperatorie a copilului, a echipei de Anestezie și Terapie Intensivă participantă la monitorizarea postoperatorie a pacientului și sancționarea echipei de Pediatrie care l-a monitorizat. Părinții au drept de a contesta decizia în termen de 15 zilei.

"Nu este o sancțiune care ne mulțumește. Vom contesta această decizie pentru că este mult prea puțin pentru lipsa de competență profesională de care au dat dovadă și pentru lipsa de omenie a acestor medici în fața unui copil care nu s-ar fi putut apăra niciodată singur. Vom solicita parchetului să extindă urmărirea penală cu privire la alți medici a căror culpă a fost cumva identificată și de către Colegiul Medicilor. Prin votul de blam, Colegiul Medicilor nu a făcut decât să-i ajute pe acești medici, nu este o veritabilă sancțiune, nu i-a sancționat să-i trimită la niște cursuri să-și reamintească că el trebuie să aibă grijă de un pacient și post-operator", a declarat Marian Ștefan, avocatul părinților copilului mort la Sanador, într-o intervenție telefonică la România TV.

Pe rol este deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9119 secunde