Cazare cu cheia la particular sau la hotel? Ce preferă mai mult românii în vacanţă

312

Articole de la același autor

Vacanţa la mare este frumoasă în orice condiţii când eşti tânăr şi afară sunt peste 35 de grade. Nu mai contează unde pui capul, mai ales că ai venit să te bălăceşti în apa mării, nu să stai în cameră. Dar când ai familie şi copii, contează unde-ţi vei petrece câteva zile de vacanţă, ca să te simţi bine.

De cum intri în Constanţa te întâmpină localnicii cu cheia la vedere sau cu pancarte prin care oferă camere sau vile de închiriat. Cei mai mulţi doritori sunt turiştii veniţi din ţară pentru câteva zile pe litoral. Au dat o fugă la mare şi n-au mai stat să-şi caute oferte last minute pe internet. De regulă aceştia sunt familişti cu mai mulţi copii, interesaţi să petreacă câteva zile la mare. „Am venit de două zile. Suntem două familii din Iaşi cu patru copii şi am găsit imediat cazare la un domn care stătea pe b-dul Aurel Vlaicu. Suntem mulţumiţi de condiţii. Este un apartament cu trei camere şi plătim 200 de lei pe cameră, pe noapte. Micul dejun şi cina le luăm în bucătărie, adică soţiile ne fac una alta, iar pe plajă mai mâncăm o pizza, bem o bere, o îngheţată. Bugetul este de 3.000 de lei pentru cinci zile. Mai mult nu putem să stăm, dar mai venim o dată spre toamnă”, ne-a spus Gheorghe Ion, turist din Iaşi.

Ofertele last minute sunt cele mai căutate

La fel de căutate sunt şi ofertele de închiriere a apartamentelor din nordul staţiunii Mamaia, mai ales pentru cei tineri care vor să se distreze în cluburile de aici. „Nordul staţiunii Mamaia şi mai ales Năvodariul au devenit foarte atractive în ultimii ani. Este un altfel de turism. Ai la dispoziţie zone bune de cazare, la standarde înalte, ai chicinete sau bucătării open space unde poţi să-ţi prepari ceva rapid de mâncare, dar ai şi multe restaurante şi baruri unde poţi lua micul dejun, sau prânzul. Tot mai multe companii au cumpărat apartamente de vacanţă şi le închiriază angajaţilor lor sau le oferă vacanţe la preţuri avantajoase. O noapte la un apartament de două camere într-un imobil rezidenţial costă între 400 şi 700 de lei, la trei camere preţul urcă de la 760 la 900 de lei pe noapte”, a declarat Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Dacă nu v-aţi rezervat din timp o vacanţă, aveţi oferte last minute destul de bune pentru insulele greceşti şi pentru Antalia. Pentru o săptămână, transport cu avionul şi mic dejun inclus, cazare la hotel de trei stele preţul porneşte de la 180 de euro de persoană. Totul este să-ţi doreşti să evadezi şi să-ţi placă să călătoreşti.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9095 secunde