CAZ ȘOCANT. BEBELUȘ SUFOCAT, ÎN TIMP CE DORMEA CU TATĂL SĂU

1854
CAZ ȘOCANT. BEBELUȘ SUFOCAT, ÎN TIMP CE DORMEA CU TATĂL SĂU - cosleepingultotuldespremame-1499776205.jpg

Articole recomandate

Dormitul împreună cu bebelușul pune în pericol viața bebelușului, avertizează un medic legist, după ce a finalizat investigația privind decesul micuței Darcie, în vârstă de doar 11 săptămâni. 


Darcie a decedat la doar 11 săptămâni de viață, după ce a fost privată de oxigen când dormea în pat cu părinții, pe brațul tatălui său, scrie revista Baby.


Bebelușul a fost dus de urgență la spital după ce tatăl s-a trezit și a constatat că micuța era "moale" și nu răspundea la niciun stimul, însă o dată ajuns la spital a fost declarat decesul. 


Dr. Roger Malcomson, medic pediatru patolog, care a efectuat investigația post-mortem a descoperit urme de sânge în plămânii bebelușului și alți indicatori ai asfixierii, și a declarat că nu există nicio suspiciune în ceea ce privește circumstanțele în care micuța Darcie și-a pierdut viața. 


Acesta a adăugat faptul că modul în care bebelușul a fost pus la culcare este un mediu nepotrivit și nesigur, ceea ce a dus la creșterea riscului de deces. 


Dr. Malcomson a adăugat că există un risc de cinci ori mai mare de apariție a Sindromului Morții șubițe, în aceste circumstanțe.


În opinia sa, având în vedere că bebelușul avea capul pe partea superioară a brațului tatălui său și gâtul flexat în acea poziție, cauza decesului poate fi asfixierea pozițională în contextul co-sleeping-ului. 


Declarațiile medicului au fost contestate la tribunal de către mama bebelușului, care a susținut că acestea sunt circumstanțiale și a adăugat că nu înțelege de ce nu s-au făcut mai multe investigații asupra infecției pulmonare severe cu care se lupta Darcie, atunci când a decedat. 


Dr. Malcomson a declarat însă că bebelușul suferea de o răceală comună și că nimic din investigațiile post-mortem nu sugerează că ar fi avut o infecție semnificativă de tract superior. 


Micuța Darcie părea hrănită corespunzător, nu prezenta niciun fel de răni și se încadra în valorile normale de greutate și înălțime pentru vârsta sa. 


În plus, acesta dorește să atragă atenția asupra faptului că dormitul împreună cu bebelușul este foarte riscant și pentru a se evita pe viitor tragedii precum aceasta, bebelușul trebuie să doarmă în pătuțul său. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3252 secunde