"Căutăm soluții inteligente pentru cea mai complicată intersecție din Constanța!"

2346

Articole de la același autor

Intersecția străzii Soveja cu bulevardul Mamaia, în zona Delfinariu, este "cea mai complicată din municipiul Constanța", a subliniat primarul Decebal Făgădău. Tocmai de aceea, se caută soluții pentru fluidizarea traficului. Un sens giratoriu sau o bretea de dreapta nu ar rezolva nimic, consideră edilul, este posibil să fie nevoie de exproprieri și de realizarea unui pasaj subteran sau a unei pasarele.

Administrația publică locală a demarat mai multe proiecte, înscrise în cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, proiecte prin care se încearcă găsirea de soluții care să îmbunătățească traficul prin municipiu.

Astfel, planurile pentru reabilitarea bulevardului Alexandru Lăpușneanu sunt în derulare, au început să se pună lucrurile în mișcare și în ceea ce privește modernizarea bulevardului 1 Mai și a Șos. Mangaliei. O altă modificarea avută în plan de municipalitate vizează intersecția bulevardului Mamaia cu strada I. Gh. Duca. În ședința de vineri, 28 februarie, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza de documentație de avizare a lucrărilor pentru realizarea unei sens giratoriu la intersecția amintită și a unei benzi de dreapta la intersecția bulevardului cu strada Mihai Viteazu.

"Bulevardul Mamaia este una dintre principalele artere ale municipiului, iar în prezent, la intersecția respectivă, elementele geometrice în formă de «Y» și reglementarea cu prioritate a circulației rutiere, pe direcția bd. Mamaia - strada I. Gh. Duca determină blocaje în trafic, pentru circulația pe I. Gh. Duca și str. Sarmisegetuza, ca străzi fără prioritate. La intersecția bd. Mamaia cu strada Mihai Viteazu, în actuala configurare, nu este posibil efectuarea virajului la dreapta al autobuzelor, iar proiectul prevede realizarea unei benzi dedicate BUS pentru virajul la dreapta nesemaforizat", se arată în documentația proiectului de hotărâre.

Valoarea proiectului este de aproximativ 2 milioane de lei, iar lucrările vor fi realizate în șase luni.



Vor fi exproprieri, pasaje subterane sau pasarele!


O altă zonă problematică de pe bd. Mamaia este la Delfinariu. Dar, așa cum a subliniat primarul Decebal Făgădău, situația în zonă este încă în analiză.

"Este cea mai complicată intersecție din municipiul Constanța. Gândiți-vă că mi-am asumat decizii care au schimbat radical zone - cum s-a întâmplat în cazul străzii Unirii, devenită cu sens unic. Și cu toate acestea, după ce am testat diverși timp la semafoare, consider că este o intersecție complicată, este nevoie de soluții inteligente. Este nevoie de o analiză care să ne spună exact care este «fotografia» în zonă în fiecare zi, iar cu aceste date să punem în aplicare soluții. Asta înseamnă fie exproprieri, fie pasaje, fie pasarele", a afirmat primarul Decebal Făgădău.

Edilul a adăugat că apar probleme pentru că se întâlnesc două dintre cele mai traficate artere, bulevardul Mamaia și strada Soveja, aceasta din urmă continuându-se cu strada Zorelelor, "una dintre cele mai înguste străzi din Constanța".

"În consecință, această gâtuire. Sunt intersecții poate mai circulate, care nu sunt atât de congestionate, tocmai pentru că avem bretele de dreapta, cum este și cazul intersecției dintre bulevardele Tomis și Aurel Vlaicu. Întrucât această metodă, a bretelelor pentru virajul la dreapta, funcționează, vrem să extindem relația de dreapta la intersecția dintre bulevardul Mamaia și strada Mihai Viteazu, pentru a nu bloca zona. Dar la Delfinariu nu avem loc. În momentul de față, intersecția de la Delfinariu este în analiză cu o companie de renume mondial", a precizat primarul Făgădău. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4682 secunde