Câte paturi de terapie intensivă pentru copiii cu COVID sunt în spitalele din România

149
Câte paturi de terapie intensivă pentru copiii cu COVID sunt în spitalele din România - skynewscoronaviruschildren498992-1600362328.jpg
Spitalele din România au în acest moment aproximativ 100 de paturi de terapie intensivă pentru copii, iar numărul acestora va crește, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit Digi24.


„În acest moment în București sunt 30 de paturi ATI pentru copii, dintre care patru sunt pentru nou-născuți. La nive național sunt în jur de 67 de paturi. Mai avem în evaluare încă 17 paturi la spitalele județene”, a precizat el.


El a spus că în acest moment un singur copil se află la terapie intensivă, iar starea lui este stabilă.


Întrebat ce măsuri vor fi luate, în contextul bilanțului grav al cazurilor de OVID-19 înregistrat în ultimele două zile, Tătaru a spus: „Evoluția ne va arăta măsurile, poate și restrictive, care vor fi impuse. Noi sperăm să menținem acel platou în jur de 1.500-1.600 și evaluarea să o facem nu numai zilnic, săptămânal și la două săptămâni. Efectul școlilor îl vom vedea la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie”.


„Opinia mea este că măsurile care trebuie respectate sunt masa, distanțarea li dezinfectantul, precum și circuitele pentru intrarea în școală, cât și pe holuri”, a spus ministrul, referitor la măsurile care trebuie respectate în școli.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2707 secunde