Câtă indolență! Noile locuri de joacă, transformate în zone de spart semințe

1214
Câtă indolență! Noile locuri de joacă, transformate în zone de spart semințe - fotofondnoilelocuridejoaca1-1564778970.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă s-au pornit mai greu, autoritățile locale muncesc de zor la noile locuri de joacă din Constanța. Unele sunt deja gata, altele sunt în amenajare și mai sunt câteva zeci de pregătit. Din păcate, acestea devin aproape în fiecare seară adevărate gropi de gunoi, unde constănțeni certați cu bunul simț sparg semințe și aruncă resturi alimentare ori ambalaje.


Sunt ani buni de când așteptăm ca locurile de joacă din municipiul Constanța să intre în rândul lumii. Acum, că le avem, ne batem joc de ele. Primăria a demarat lucrările de modernizare și 11 locuri au fost deja date în folosință. Urmează și altele. Însă, aproape seară de seară, cele noi arată precum un loc de aruncat deșeuri nicidecum de joacă pentru copii.




Zilnic, Poliția Locală Constanța patrulează în zonele unde se află spațiile respective și îi atenționează sau chiar dă amenzi celor care le murdăresc. Chiar și așa, mereu sunt pline de coji de semințe, ambalaje de la înghețată, cutii de suc sau bere. 
"Din cele 67 de locații pe care le administrăm, 63 au fost introduse în programul de reamenajare. Am făcut licitație pe loturi, la unele s-a adjudecat, la altele a trebuit să reluăm procedura. Cert este că, astăzi, avem 11 locuri de joacă finalizate și vreau să-i invit pe constănțeni să meargă să le vadă pentru că acesta este nivelul minimal la care noi facem locurile de joacă în municipiul Constanța. Fac apel public la cei care le utilizează, să păstreze nu doar integritatea acestora ci să păstreze și curățenia. Mulți oameni spun: să se facă locurile de joacă și, după ce s-au făcut, le transformă în zone de spart semințe sau, după ce schimbă scutecul, se aruncă pe lângă coș. Toate locurile de joacă pe care noi le-am finalizat până în acest moment sunt dotate cu băncuțe pentru părinți sau bunici, cu coșuri de gunoi, deci au practic tot ceea ce le trebuie. Fac apel la a le păstra și a ne ridica și noi, ca oameni, măcar la nivelul locurilor de joacă", a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău.


Se lucrează și în cartiere
Potrivit acestuia, sunt în execuție 14 locuri noi de joacă, în diferite stadii ale lucrărilor. Pe aleea Lupeni a fost finalizat și cel de-al doilea strat al covorului de cauciuc. A fost vopsit și ansamblul de joacă după ce spațiul a fost modernizat, împrejmuit cu pavele și a fost reabilitat zidul ce-l înconjura. Pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, în dreptul blocurilor L7-L8, se toarnă primul strat de covor antitraumă, în timp ce tot pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, în zona blocurilor L3 și L4, s-a turnat cel de-al doilea strat al covorului de cauciuc. Pe strada Constantin Brâncuși s-a turnat primul strat al covorului antitraumă și au fost montate elementele de joacă.


De asemenea, la locurile de joacă din Portul Tomis și la cel din zona Doraly au avut loc lucrări de vopsitorie și reparații. Pe aleea Heracleea se lucrează la infrastructura locului de joacă și la împrejmuirea acestuia. Pe strada Traian, în dreptul blocurilor A4 și A5, a fost finalizată infrastructura, s-au montat elementele de joacă urmând ca săptămâna viitoare să fie turnat covorul antitraumă. Și, tot pe strada Traian, în dreptul blocului I3, a fost finalizată infrastructura și au fost montate elementele de joacă.
"Revenim cu apelul către toți locuitorii orașului să nu intre în spațiile de joacă, pentru a se evita riscul unor eventuale accidentări. De asemenea, una dintre problemele cu care se confruntă echipele de muncitori o constituie mașinile parcate necorespunzător. Locuitorii orașului sunt rugați să nu își parcheze autoturismele în zona în care au loc lucrări și să nu blocheze căile de acces pentru a nu îngreuna activitatea echipelor", solicită reprezentanții Primăriei Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5873 secunde