"Nu mai puneți copiilor diagnostice de pe net!"

Cât rău le fac copiilor forumurile pentru mame

1645
Cât rău le fac copiilor forumurile pentru mame - catrau2-1504440722.jpg

Articole de la același autor

  Mulți părinți, în loc să meargă, la medic atunci când copilul este bolnav, aleg să se informeze de pe internet. Medicii specialiști spun că această alegere a părinților poate fi fatală pentru unii copii. 


Medicul chirurg Gabriela Dascăl îi sfătuiește pe părinți să încerce să nu-și mai pună singuri diagnostice, de pe net, lor și copiilor, deoarece informațiile pe care le capătă de pe diverse site-uri nu sunt științifice. 


"Nu mai puneți copiilor diagnostice de pe internet. Majoritatea informațiilor sunt date de experiențe personale. Există forumuri pentru mame, care își comunică între ele unde au fost, cum au fost tratați copiii, ce tratament li s-a dat, și recomandă și altora să facă același lucru. Internetul este bun pentru informare, dar absența prezentării într-un cabinet medical, pentru ca un medic să examineze copilul fizic, poate duce la greșeli care îl costă tot pe copil, dar și pe întreaga familie. Nu spun că internetul nu are și beneficiile lui, dar el trebuie folosit cu foarte mult raționament și să nu înlocuiască consultația în cabinet. Ce ți-a spus medicul poți să verifici pe internet, pe site-uri profesionale. Așadar, le recomand părinților să procedeze în așa manieră, încât să nu eludeze consultația fizică în cabinetul unui medic de specialitatea potrivită", a declarat dr. Gabriela Dascăl. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5905 secunde