Carte lansată în memoria primului bibliograf al Dobrogei

291
Carte lansată în memoria primului bibliograf al Dobrogei - cartelansata1-1579723262.jpg

Articole de la același autor

Biblioteca Județeană "I.N. Roman" vă așteaptă astăzi, 23 ianuarie, de la ora 14.00, la o nouă lansare de carte, "Stan Greavu-Dunăre. O călătorie bibliografică în Dobrogea". Lucrarea a fost realizată de directorul instituției de cultură, Corina Mihaela Apostoleanu, împreună cu Luminița Stelian și Anca Angela Dobre. 


Stan  Greavu-Dunăre (1905-1929) este primul bibliograf al Dobrogei, a cărui lucrare "Bibliografia Dobrogei (425 a. Hr.- 1928)" a fost remarcată de marele istoric Nicolae Iorga. 


"Născut la Seimeni, într-o modestă familie cu ascendență munteană, din partea mamei și transilvăneană, din partea tatălui, Stan  Greavu a demonstrat încă din clasele primare o putere de a învăța cu totul deosebită și o inteligență vie, doritoare de cunoaștere. El a devenit învățător și a profesat în Dobrogea de Sud. În paralel, a desfășurat o intensă activitate publicistică și culturală, fiind redactor de ziar, poet și cercetător în domeniul bibliografiei. Volumul de față aduce un omagiu celui care, a reușit să lase o operă importantă, prin demersul istoric dobrogean. Aprecierea din partea lui Tudor Arghezi care i-a dedicat o tabletă în revista sa «Bilete de papagal», numindu-l «O albină într-un pustiu» poate fi considerată una dintre cele mai importante definiri ale activității neobosite a tânărului cercetător", a declarat pentru "Cuget Liber", Corina Apostoleanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.657 secunde