Cardul de sănătate nu mai este obligatoriu, în perioada stării de urgență

251
Cardul de sănătate nu mai este obligatoriu, în perioada stării de urgență - ss-1585591138.jpg

Articole recomandate

Folosirea cardului de sănătate nu mai este obligatorie în perioada stării de urgență, a anunțat, luni, Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, potrivit Agerpres.

În cadrul unei declarații de presă susținute la finalul ședinței de guvern, el a declarat că a fost adoptată o hotărâre în acest sens.

"Se prelungește aplicabilitatea contractului-cadru pentru pachetele de servicii medicale contractate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate, respectiv contractul-cadru încheiat pentru perioada 2018-2019 se prelungește cu perioada stării de urgență. În această perioadă nu va fi necesară folosirea cardului național de asigurări sociale de sănătate. Practic, serviciile medicale, îngrijirile la domiciliu, materialele sanitare, medicamentele și dispozitivele medicale pot fi acordate și validate fără semnarea cu cardul național de asigurări sociale de sănătate. Obligațiile prevăzute în acest sens pentru medicii de familie sunt modificate, în sensul în care nu mai este obligatorie transmiterea în platforma informatică a asigurărilor de sănătate, în termen de trei zile de la data acordării acestora, respectiv a eliberării serviciilor medicale și dispozitivelor medicale", a precizat Dancă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2919 secunde