Capcanele de pe trotuarele Constanței. Ce amenzi luați dacă nu curățați după propriul câine

1823
20

Articole de la același autor

O simplă plimbare pe jos, în aer liber, sau un scurt drum la magazinul din colț este, pentru constănțeni, o adevărată aventură. De când cu atâtea ploi ei trebuie să sară peste bălți și noroaie. Dar asta nu ar fi nimic dacă trotuarele nu ar fi pline de mizerii de la câinii maidanezi, dar și de la cei cu stăpâni.


La fiecare pas, nu se poate să nu dai peste fecale de câini, înșirate pe asfalt de un pieton neatent sau proaspăt lăsate de câinii din zonă. Dacă nu ești din Constanța te-ai putea gândi că toți locuitorii orașului dansează pe străzi, dar, de fapt, ei doar sar grațios peste toate aceste mizerii și înjură în gând, oricât de mari iubitori de animale sunt. "În cartierul Inel II, trotuarele sunt ori pline de mașini parcate, ori pline de rahați de câini. Acolo unde nu sunt săpături. Mai sunt și trotuarele unde au fost săpături, care au fost astupate cu pietre și pământ și atât. Nu știi pe unde să o iei, ce să ocolești și ce să duci acasă: noroi sau rahat? Mi se pare anormal ca, pentru anul 2015, când ne credem mari europeni, să fim nevoiți să trăim în astfel de mizerie", ni s-a plâns Vlad Popa, din Constanța.


Aceeași situație este însă în toate cartierele municipiului. Chiar și în centru, maidanezii au grijă să "împodobească" trotuarele. Îi mai gonește câte cineva, aruncând simbolic cu o piatră mică după ei, atrăgându-și priviri urâcioase din parte celorlalți trecători, care nu au văzut toată scena. Din păcate, și câinii cu stă-pâni sunt la fel de libertini, făcându-și nevoile peste tot. Stăpânii nu se sinchi-sesc să strângă după animale, deși legea îi obligă să facă acest lucru.


Nu are cine să-i amendeze
Conform unei hotărâri a Consiliului Local Constanța, câinii cu stăpân trebuie ținuți în lesă, atât pe timpul zilei, cât și noaptea. Stăpânii sunt obligați să ridice de îndată, din orice locuri, excrementele lăsate de animalele de companie. Pentru aceasta, deținătorii animalelor de companie trebuie să aibă asupra lor materiale care să-i permită să strângă mizeria câinelui. Cine încalcă această regulă este pasibil de amenzi de până la 1.000 de lei.


Pe hârtie totul sună bine, în realitate, însă, nimeni nu a fost amendat pentru astfel de abateri. Reprezentanții Poliției Constanța se arată depășiți de situație și spun că nu au efective care să se poată ocupa de astfel de situații. "Avem destul de multe acțiuni cu cei de la Ecarisaj, pentru prinderea câinilor comunitari, care sunt mai periculoși, însă nu mai avem când să ne ocupăm și de cei cu stăpân. Poliția Locală din Constanța dispune de un polițist local la 10.000 de locuitori, față de normativul care ar fi trebuit să fie de unul la 1.000 de locuitori. Cei pe care îi avem, 21 în total, sunt specializați pe linie de poliție rutieră. Dacă îi iau de acolo, ar însemna să mă ocup de câini, în detrimentul străzii", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Poliției Locale Constanța, Daniel Bratu.


Potrivit acestuia, problemele de ordine publică se rezolvă "printre picături, atunci când sunt sesizări". Același lucru este valabil și pentru locatarii care se plâng de vecinii lor care au câini și care nu au acordul tuturor proprietarilor din bloc sau sunt deranjați de zgomotul sau mirosul produs de animale. "Sunt destul de rare astfel de sesizări, iar noi trebuie să facem verificări dacă, într-adevăr, câinele respectiv latră și deranjează sau sesizarea vine de la cineva răuvoitor. Încercăm să dăm curs și să-i sprijinim pe toți cetățenii, în funcție de posibilitățile noastre", a mai spus șeful Poliției Locale.


Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Roxi
6 februarie 2015
legea nu e cunoscuta

iar o luati cu acordul vecinilor? nu cunoasteti legea? nu e nevoie de acordul vecinilor.Insa da, cei care au caini sa stranga dupa ei. Niciodata animalul nu e vinovat ci omul. Iar despre maidanezi, cainii astia sunt abandonati, chinuiti, tot oamenii sunt de vina ca abanodneaza animalale, sa si sterilizeze cainii si sa nu mai arunce puii sau cainii de care se satura. Degeaba unii adopta cand majoritatea sunt niste barbari care arunca animalale.

luk
6 februarie 2015
alo

Ca de obicei ocoliti subiectul principal

luk
6 februarie 2015
alo

Dar pentru ca străzile sunt intr-o stare jalnica de degradare cine ar trebuii tras la raspundere?Peste tot este săpat iar reparatiile sunt facute de mântuială!Noroiul este cat casa si voi va legati de kktii de caine!!!!

vasi
6 februarie 2015
caini cu stapan vs maidanezi

Ideea ca stapanii sa faca curat nu e rea, dar care e raportul dintre cainii cu stapan si maidanezi? Ca daca e 1 la 20, chiar daca toata lumea s-ar conforma, efectul va fi egal cu zero. Strazile, trotuarele, si spatiile verzi, daca mai sunt, vor fi in continuare pline de excremente. Dar pentru a se aplica aceasta cerinta, autoritatile locale nu trebuie sa astepte ca un caine sa-si faca nevoile pentru a observa daca stapanul face curat sau nu. Pur si simplu cei care au iesit cu cainele la plimbare trebuie intrebati daca au asupra lor ustensile de facut curat. Si cine n-are insemna ca a calcat pe bec.

aloo
6 februarie 2015
alooo

care trotuare?

Florin
6 februarie 2015
maidanezi

De excrementele maidanezilor ar trebui sa raspunda idiotii de la ONG-urile care sar de fund in sus cand un maidanez este "traumatizat psihic".

DODO
6 februarie 2015
Constanta

La cum arata orasul ma intreb ce importanta mai are daca sint sau nu rahati de ciini. ( chiar se asorteaza )Atmosfera de decadere , care ne inconjoara ne face sa devenim apatici. Apreciem curatenia si disciplina pe care o vedem afara dar acasa cadem intr-o deznadejde generatoare de nesimtire.Ce importanta are ca sint 100 de rahati pe metru patrat de la maidanezi si nu 110 impreuna cu cei de la ciinii cu stapini ? ruinele si mizeria care ne inconjoara este o suma a nesimtirii autoritatilor locale si lipsei de civilizatie a multor concetateni. Cred ca orasul ar fi aratat la fel si fara sa avem edili platiti.

Gogu
6 februarie 2015
Eutanasiere

Toți câinii maidanezi trebuie eutanasiați. Cei cu stăpân interzisi. Sa vedeți ce curat va fi

satul de nesimtiti
6 februarie 2015
caini la bloc= NU

democratie NU inseamna nesimtire.... de aici trebuie sa plece discutia; nu exista caine la bloc care sa nu deranjeze vecinii, clar , prin galagie latrat sau prin nevoile pe care le face la iesirea din bloc, uneori chiar pe scara interioara, cum se mai intampla ( la in bloc s-a intamplat , a iesit scandal, ca de , cum sa faca curat pe scara , nu e femeie de serviciu cica !!! ref probleme, e simplu ,DACA se vrea rezolvarea, pt maidanezi e lege, sa se respecte, iar jandarmii+pol locala , in patrulare, sa dea amenzi, daca tot se plimba prin parc , e simplu sa vada ca nesimtitii nu strng mizeria cainilor ! iar la bloc, control la cei cu javre, nu au semnaturi de la TOTI vecinii = avertisment prima data, apoi amenda ! romanii nu inteleg de vorba buna, educatia este zero la majoritatea... concluzie: vrei caine, te muti la casa !

Mileniul Charlie
6 februarie 2015
Jihadul nostru sau dialogul mutilor

La Paris,extremistii religiosi trag cu pusca ca la nunta.In orasul Donetk,separatistii rusi trag cu rachete in civili si doboara tot ce zboara.La Constanta,separatistii romani autintitulati iubitori de animale planteaza mine biologice.Primarul orasului se pregateste de razboi cu Basescu.A pus sa se sape adaposturi si transee in trotuare.Luptatorii din Constanta planteaza grenade biologice defensive in fata portii vecinului,pe iarba,in parcuri sau la scara vecina.Toti au un tel nobil,toti au un numitor comun:negarea negatiei sau asasinarea natiei.In imaginea 4/4(din Manualul Luptatorului ) vedem un puitor de mine romanesc,arma secreta de ultima generatie-solutia finala.De remarcat ce a declarat seful Politiei Locale.El spune ca verifica daca animalul stie sa latre,verifica mirosul produs de rahat si daca bomba a fost aruncata de un caine rauvoitor.Domnul colonel de politie locala ne spune ca nu are efective suficiente care sa se poata ocupa de luptele de strada.Jihad generalizat.

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5093 secunde