Caniculă și disconfort termic și astăzi, la Constanța. La noapte vin ploile și furtunile

373
Caniculă și disconfort termic și astăzi, la Constanța. La noapte vin ploile și furtunile - canicula-1596133888.jpg

Articole de la același autor

Vremea rămâne caniculară și astăzi, la malul mării și în tot județul Constanța. Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul galben de caniculă și disconfort termic pentru zona Dobrogei, sudul și sud-estul țării. Sunt așteptate temperaturi maxime de 35 – 37 de grade Celsius. De asemenea, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar noaptea de vineri spre sâmbătă va fi tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade.

De altfel, pentru la noapte, sunt prognozate intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 de litri pe metru pătrat și, pe suprafețe mici, 40 – 50 de litri pe metru pătrat.

Astăzi, la Constanța, cerul va fi senin și vântul va sufla moderat, cu unele rafale temporare, dinspre sud. Maxima termică va atinge 31 de grade Celsius. La noapte, vor fi averse și furtuni cu fulgere și termometrele vor indica minimum 22 de grade.

Sâmbătă, însă, temperaturile scad, până pe la 28 de grade ziua și 20 noaptea, iar duminică va fi chiar mai răcoare, cu valori termice cuprinse între 19 și 27 de grade.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4157 secunde