CÂND VOR PRIMI COPIII NĂSCUȚI DUPĂ 2011 CÂTE 500 DE EURO DE LA STAT? Ce spun autoritățile constănțene

9290
2
CÂND VOR PRIMI COPIII NĂSCUȚI DUPĂ 2011 CÂTE 500 DE EURO DE LA STAT? Ce spun autoritățile constănțene - scoala-1484229791.jpg

Articole de la același autor

De la începutul anului 2017 se tot vorbește despre faptul că toți copiii născuți în ultimii șase ani, ar trebui să primească de la stat 500 de euro, bani pentru educație. Potrivit Ministerului Educației, tinerii vor fi singurii care vor avea acces la bani, după împlinirea vârstei de 16 ani, iar acest ajutor financiar ar urma să fie alocat copiiilor începând cu luna martie a acestui an. 


"Statul sprijină dreptul la învățare prin acordarea sumei reprezentând echivalentul a 500 de euro, fiecărui copil, cetățean român, la nașterea acestuia. Suma este acordată în scop educațional în beneficiul titularului, din bugetul de stat, prin Ministerul Muncii", precizează cei din Ministerul Educației. 


Teoretic, cei 500 de euro ar trebui să fie depuși de autorități în baza certificatului de naștere, într-un cont de depozit, deschis la Trezorerie, pe numele copilului, de către oricare dintre părinți. De precizat că retragerea și folosirea banilor în alt scop decât cel educațional reprezintă infracțiune și se poate pedepsi cu închisoare de la șase luni la un an. Din păcate, până acum, Guvernul a tot amânat aplicarea efectivă a acestor prevederi. Mai mult decât atât, la nivelul județului Constanța, nu există o listă a posibililor beneficiari, deci nici un copil nu poate intra în plată. 


"Noi nu avem la acest moment nici un act normativ care să prevadă intrarea în plată a copiilor născuți din anul 2011 și până acum. Efectiv nu avem legislație în sensul acesta", a declarat pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecții Sociale (AJPIS), Mariana Fătu. 


Comentează știrea

Cristina
12 ianuarie 2017
Bani la nastere

Asa ceva nici in strainatate se face,doar biserica iti da 500 Euro in functie de salariul si chira la apartament ca altfel nu primesti nimic!!!

parinte
6 februarie 2017
copii nascuti dupa 2011

Asa prostie si inechitate numai in romanica se poate vedea. Restul copiilor care sunt in scoala nu au nevoie de bani pentru educatie? De ce numai cei nascuti dupa 2011? Daca tot vor sa faca ceva bun pentru copii, trebuie sa-i ia in considerare pe TOTI care sunt in scoala si numai daca merg la scoala.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2327 secunde