Când scapă Constanţa de restricţii? „Se zăreşte luminiţa de la capătul tunelului!”

3480

Articole de la același autor

Numărul infectărilor cu noul coronavirus a scăzut semnificativ în ultimele zile, la Constanţa, iar, odată cu el, rata incidenţei a pornit pe un trend descrescător, ce va culmina, în curând, cu ridicarea restricţiilor de week-end. În spitale încă sunt sute de persoane internate cu COVID, însă vaccinarea se derulează în ritm alert, iar autorităţile sunt optimiste şi îi îndeamnă pe oameni să mai aibă puţină răbdare căci va trece şi această perioadă dificilă.

De mai bine de o săptămână, numărul persoanelor depistate nu a mai ajuns la 200 pe zi, în judeţul Constanţa. Rata incidenţei a ajuns astfel la 3.04 cazuri la mia de locuitori. De altfel, în toate localităţile unde incidenţa era peste 4, rata a scăzut deja, iar, săptămâna aceasta, este de aşteptat ca şi la Constanţa să ajungă sub 4 şi chiar sub 3,5.

Prefectul judeţului, Silviu Iulian Coşa, este de părere că sunt şanse ca chiar de săptămâna aceasta să fie ridicate măsurile suplimentare de week-end, în municipiul Constanţa, inclusiv în staţiunea Mamaia. „Este îmbucurător faptul că, dacă weekendul 10 - 11 aprilie, vorbeam de o rată a incidenţei de 5,3 la nivelul municipiului Constanţa, duminică (n.r. – 18 aprilie) a fost 4,1 la mie, ceea ce înseamnă că există toate premisele ca până în weekendul următor să avem sub 3,5 la mie. Astfel, am putea să intrăm şi pe perioada weekendului în regimul în care restricţiile de circulaţie pe timp noapte să fie de la ora 22.00, nu de la ora 20.00, iar magazinele să poată funcţiona până la ora 20.00, faţă de ora 18”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, prefectul Silviu Coşa.

Conform legii, ridicarea măsurilor suplimentare de week-end vor fi propuse de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă în momentul în care rata incidenţei la nivelul municipiului Constanţa va reveni sub 3,5 cazuri la mia de locuitori. Ulterior, acestea vor fi aprobate prin hotărâre de Guvern.

Unitate mobilă de vaccinare, în mediul rural

Potrivit prefectului, campania de vaccinare se desfăşoară fără probleme, conform organizării. Mai mult decât atât, va fi accelerată în perioada următoare. „În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, am primit o unitate mobilă de vaccinare care va fi operaţionalizată în zonele în care în prezent nu există centre de vaccinare sau acestea se află la o distanţă ceva mai mare şi unde este populaţie mai greu deplasabilă. Aceasta va fi destinată strict mediului rural”, a mai spus Silviu Coşa.

Acesta face un apel la populaţie să respecte în continuare măsurile de siguranţă şi de igienă pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi ne îndeamnă la răbdare. „Şi în ce priveşte rata incidenţei şi în ce priveşte vaccinarea suntem optimişti. Singurul lucru care ne lipseşte unora dintre noi, ca cetăţeni ai judeţului Constanţa, este răbdarea. Luminiţa de la capătul tunelului există, este vizibilă, ne îndreptăm spre ea cu motoarele turate, dar nu vom ajunge acolo mâine sau săptămâna viitoare. De Paște, cu siguranţă vom rămâne cu restricţiile pe care le avem în cursul săptămânii, adică orar până la ora 20.00 la magazine, ora 22.00 pentru terase şi tot de la ora 22.00 interdicţiile de circulaţie. Iar, în noaptea de Înviere, va fi permisă circulaţia, dar numai pentru motive religioase”, a subliniat prefectul judeţului Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2808 secunde