X
X
Mai multe ştiri online:

Când puteți rămâne fără banii de șomaj

Ştire online publicată Sâmbătă, 08 August 2020. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Sursa foto: zf.ro
Când puteți rămâne fără banii de șomaj - candramanetisursazfro-1596822956.jpg
Șomajul poate fi încasat pe o perioadă de minimum jumătate de an și maximum un an, dar există și situații în care plata acestor bani poate înceta. De obicei, acest lucru se întâmplă în cazul în care beneficiarul s-a încadrat în câmpul muncii.

Totodată, drepturile de șomaj încetează dacă o anumită persoană desfășoară activități independente din care obține venituri lunare mai mari decât indemnizația de șomaj. Totodată, se ia în calcul refuzul nejustificat de a se încadra, conform pregătirii sau nivelului studiilor, într-un loc de muncă situat la o distanță de cel mult 50 km de localitatea de domiciliu ori refuză, în mod nejustificat, să participe la servicii pentru stimularea ocupării și de formare profesională sau la data întreruperii acestora din motive imputabile persoanei.

Nu în ultimul rând, un șomer nu va mai primi banii dacă perioada de pensionare pentru invaliditate depășește 12 luni sau în momentul plecării în străinătate a beneficiarului pentru o perioadă mai mare de trei luni și desigur, la data începerii executării unei pedepse privative de libertate pentru o perioadă mai mare de 12 luni.

Încetarea drepturilor legale se produce și în cazul decesului beneficiarului sau la data expirării perioadei legale de plată. Desigur, există și situații în care ajutorul de șomaj nu încetează, ci este suspendat din diferite motive. Ca urmare, suspendarea apare la data la care nu și-au îndeplinit obligația de a se prezenta lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitați, la AJOFM, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 16554 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2527 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Social
Marti, 15 septembrie Foto : Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat 1522 vizite, 0 comentarii Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1488 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1269 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3526 secunde