Când puteți încasa stimulentul de inserție de la stat

169
Când puteți încasa stimulentul de inserție de la stat - stimulent1-1566935148.jpg

Articole de la același autor

La acest moment, părinții care se întorc mai devreme la muncă din concediul de creștere a copilului pot primi 650 de lei, sumă numită stimulent de inserție. În ce situații puteți, însă, cere să vă fie prelungită perioada de acordare a stimulentului de inserție? 
Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Constanța, condiția principală este ca acea persoană, mama sau tatăl, să se întoarcă la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani. 


Cele 60 de zile se referă la ultimele două luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani sau trei ani în cazul copilului cu handicap. Prelungirea perioadei de acordare a stimulentului de inserție se aplică și
în cazul persoanelor care se află în concediu fără plată sau realizează venituri profesionale pe perioada denumită "luna celuilalt părinte".


Aceste persoane, pentru a beneficia de prelungirea perioadei de acordare a stimulentului de inserție, trebuie să depună cerere și acte doveditoare privind realizarea de venituri supuse impozitului, la Primăria Constanța.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4737 secunde