Când își primesc mămicile banii de la stat

922
Când își primesc mămicile banii de la stat - indemnizatii-1491928351.jpg

Articole de la același autor

Mămicile care se află în concediu de creștere a copilului își vor primi banii până la data de 27 aprilie, intervalul de timp fiind același ca și până acum. 


Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), Mariana Fătu, plata indemni-zației pentru creșterea copilului se va face pentru un număr de peste 5.185 de beneficiari, din care 489 sunt bărbați. 


Indemnizația lunară se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului și nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut garantat în plată. 


În prezent, indemnizația minimă este de 1.232 lei. Aceasta poate fi pierdută dacă se face dovada că în perioada de concediu de creștere a copilului, într-un an calendaristic, o persoană a muncit și a obținut venituri de trei ori mai mari decât indemnizația minimă. În cazul în care se întâmplă așa ceva, există chiar posibilitatea ca mămica sau tăticul respectiv să fie trași la răspundere inclusiv penal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3638 secunde