Când începe reamenajarea locurilor de joacă din Constanța

524
4

Articole de la același autor

Copiii din Constanța trebuie să mai aștepte până când se vor putea juca în locuri frumos și corespunzător amenajate. Autoritățile locale au amânat până la toamnă începerea lucrărilor de refacere a locurilor de joacă și de construire a altora noi.

Deși inițial Primăria Constanța anunțase că va începe amenajările chiar la 1 mai, amploarea proiectelor a dus la prelungirea timpului de întocmire a documentației necesare.

"Sunt propuse pentru refacere 66 de locuri de joacă, iar trei locuri vor fi construite de la cap la coadă. Acestea vor fi dotate cu echipamente noi, iar suprafața de joc va fi amenajată cu paviment din cauciuc reciclat", explică reprezentanții Primăriei Constanța.

Deocamdată, au fost clarificate situațiile juridice ale terenurilor aferente locurilor de joacă ce fac obiectul proiectului, au fost obținute certificatele de urbanism, au fost încheiate contracte pentru realizarea de studii topografice pentru 66 locații și au fost realizate proiectele de execuție.

"Urmează întocmirea documentației de avizare și obținerea avizelor prevăzute în certificatele de urbanism. Numai după parcurgerea acestor etape preliminare, care presupun termene prevăzute de lege, poate fi demarată procedura de achiziție a lucrărilor de reamenajare a locurilor de joacă existente și amenajarea de noi locuri de joacă. Întrucât legislația în domeniu prevede etape și termene stricte, estimăm că punerea în aplicare a proiectului va demara în luna septembrie 2015", mai spun reprezentanții primăriei.

"Vrem spații

mai mari

pentru joacă!"

Constănțenii se plâng de ceva timp că nu au suficiente locuri de joa-că și că acelea puține existente sunt necores-punzătoare, au jocurile stricate, sunt periculoa-se pentru că sunt pline de pietre și neîncăpătoare.

"Prin cartiere, printre blocuri au fost făcute, acum câțiva ani, locuri de joacă. Dar sunt foarte mici și nu sunt împrejmuite, așa că intră câini și găsim prin nisip tot felul de mizerii", spune Mihaela Stângă, din Con-stanța.

Deocamdată, Primăria Constanța nu a anunțat unde vor fi amenajate cele trei locuri noi de joacă.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 10 milioane de lei și include pro-iectarea, achiziția, montarea echipa-mentelor de joacă și de fitness, înlo-cuirea gardului de protecție cu gard special pentru locuri de joacă, dezafec-tarea echipamentelor vechi, execuția lucrărilor efective de amenajare și reamenajare, turnare covor din cauciuc reciclat pe suport de beton armat. 

Comentează știrea

Silvia
15 mai 2015
Copaci si bănci

Nu uitați de plantarea unor copaci lângă aceste locuri de joacă si bănci cu spetează pentru insotitorii copiilor.

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

platitor la zi de impozite si taxe
29 mai 2015
Cta

incepeti prin a mai demola din bisericile di oras... la casa de cultura sunt 2 in 50 m !!! sunteti idioti, parca ne intoarcem in evul mediu ! parcuri, gradinite, scoli , spiatle moderne, dotate, parcari,samd....de asta are nevoie un oras !

anca
24 iunie 2015
O afacere profitabila pentru toti!

Cum ar fi daca ai avea o afacere a ta, puternica si profitabila? Noi iti oferim un sistem recomandat de catre cei mai mari experti, gata sa-ti aduca si tie castigurile pe care ti le doresti. Solicita chiar acum mai multe informatii, la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6176 secunde