Campanie de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună din Agigea

263
Campanie de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună din Agigea - campaniedesterilizare-1596479435.jpg

Articole de la același autor

Locuitorii comunei Agigea își pot steriliza gratuit câinii de prin curți. Asociația Animal Society, în parteneriat cu Vier Pfoten și cu Primăria Comunei Agigea, desfășoară, până pe 21 august, o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună. Persoanele interesate pot suna pentru programări și informații suplimentare la numărul 0730/583.510 de luni până vineri, între orele 9.00 și 16.00.

Sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, dar această obligație este încălcată de mulți deținători de câini din România, în ciuda amenzilor mari prevăzute de lege. La această problemă se adaugă cea a abandonului, ceea ce face ca numărul de animale fără stăpân să se mențină ridicat. În plus, numărul de câini adoptați din adăposturi sau direct de pe stradă este extrem de mic.

"O mare parte din câinii nedoriți de pe străzi sunt rezultatul nerespectării legii de către deținătorii de câini. Mulți dintre aceștia nu își sterilizează animalele, le lasă să umble libere sau chiar le abandonează. Animal Society organizează în mod regulat campanii de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună de care pot profita toți cei care vor să respecte legea, animalele și comunitățile din care fac parte", a declarat președinta asociației Animal Society, Anca Tomescu.

Reamintim că sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie în România și că legea prevede amenzi între 5.000 - 10.000 de lei pentru cei care încalcă această obligație.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4109 secunde