Campanie de preluare a deşeurilor electrice, la Constanţa

156
Campanie de preluare a deşeurilor electrice, la Constanţa - campaniedecolectare-1602608902.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, de Ziua Internaţională a Reciclării Deşeurilor Electrice, constănţenii au ocazia să se dovedească responsabili şi să predea vechiturile, pentru a fi reciclate. În plus, cei care participă la campania declanşată cu acest prilej, au şansa de a câştiga la tombolă aparatură nouă.

Asociaţia RoRec a creat un sistem de colectare a deşeurilor electrice – o reţea extinsă de puncte de colectare a aparatelor mici, bateriilor şi becurilor şi un serviciu gratuit de preluare a obiectelor mari de la domiciliu sau sediu de firmă, prin TelVerde 0800/444.800. De asemenea, astăzi, dascăli din grădiniţe, şcoli şi licee vor organiza, pentru elevii lor, activităţi educative, jocuri, prezentări, ateliere pe tema reciclării deşeurilor electrice.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, cantităţile de deşeuri cresc foarte rapid. Cu fiecare an ce trece ne înconjurăm de „munţi” din ce în ce mai mari de aparate electrice aruncate. Raportul global referitor la deşeurile electrice prevede că, în 2030, cantitatea de deşeuri va echivala cu 7.390 de Turnuri Eiffel. În al doilea rând, aparatele electrice care ajung în gropile de gunoi în loc să fie reciclate poluează apa, aerul şi solul timp de zeci de ani. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1804 secunde