Câinii cu și fără stăpân, sterilizați gratuit, la Agigea

404
Câinii cu și fără stăpân, sterilizați gratuit, la Agigea - cainisterilizati-1529506380.jpg
Începând cu 26 iunie, timp de patru săptămână, la Agigea are loc campania "Sterilizează și salvează", un prim pas spre rezolvarea problemei câinilor comunitari într-un mod uman și eficient. Pe parcursul celor 25 de zile, câinii cu și fără stăpân din Agigea vor fi sterilizați, într-o campanie susținută de Animal Society/Four Paws, împreună cu Primăria și Consiliul Local Agigea.
Proiectul debutează cu o demonstrație de dresaj executată de echipa "Câini pentru oameni" a celor de la Animal Society/Four Paws. Pe lângă campania de sterilizare, Animal Society/Four Paws mai propune publicului și un proiect unic în România: terapie cu câini foști maidanezi ai cărei beneficiari sunt copii cu nevoi speciale ori bătrâni instituționalizați. De altfel, demonstrația de dresaj va fi ținută exact cu câinii respectivi. Mulan, Țuca și Toto sunt trei câini cu povești triste, pe care societatea îi uitase și-i condamnase, dar care au fost salvați de pe stradă, iar acum întorc înzecit serviciul comunității. 


"Toți ne dorim o comună fără animale pe străzi, dar vrem să rezolvăm această problemă într-un mod responsabil și mai ales uman. Cu ajutorul experienței și profesionalismului partenerilor noștri, avem toată încrederea că vom reuși să facem din Agigea o comună mai sigură pentru oameni și animale deopotrivă", a declarat primarul comunei Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu. 


Acesta a fost completat de dr. Gabriel Ignat, șeful proiectului "Sterilizează și salvează": "Avem deja exemple concrete de localități unde, într-un timp rezonabil, problema câinilor străzii a fost rezolvată. Pentru a putea trece și Agigea pe această listă, avem nevoie atât de sprijinul autorităților locale, cât și de cel al cetățenilor. Locuitorii comunei Agigea trebuie să înțeleagă că sunt obligați de lege să-și sterilizeze câinii din gospodărie, dar și că tratarea cu blândețe și respect a câinilor nimănui este un gest de minimă umanitate, pe care toți ar trebui să-l facem". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2621 secunde