Cadrele medicale din Constanţa au făcut rapelul la vaccinul anti-Covid

139

Articole de la același autor

Cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa şi cele de la Spitalul de Pneumoftiziologie au primit în cursul zilei de ieri, cea de-a doua doză de vaccin împotriva Sars- CoV- 2. Precizăm că acestea au fost imunizate, în urmă cu trei săptămâni, în cadrul etapei zero. Este vorba despre 260 de angajați de la cele două unităţi sanitare.



Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, Cristina Schipor că acesta este primul rapel care se face la noi în judeţ. „Aşa cum se ştie, după o perioadă de circa zece zile, persoanele care şi-au făcut cea de-a doua doză de vaccin devin imune”, a declarat ea. Directorul a precizat că în etapa a doua sunt cuprinse aproximativ 40.000 de persoane, care ar trebui să se vaccineze.



Vaccinarea, la fel ca şi data trecută a decurs foarte bine. „Oamenii au venit cu multă încredere şi lucrurile s-au desfăşurat normal. Desigur, a dispărut factorul emoţie din prima campanie şi abia de astăzi putem spune că începe imunizarea completă. Un singur coleg a avut probleme, dar asta nu are nici o legătură cu vaccinul. A recunoscut că nu a respectat normele de protecţie a măştii. De asemenea, alţi cinci colegi au avut reacţii minore”, a declarat dr. Sorin Rugină. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2885 secunde