Cadre medicale nemulțumite. "Suntem împotriva reducerii veniturilor!"

252
Cadre medicale nemulțumite.

Articole de la același autor

În ultimii ani, cadrele medicale au avut o mulțime de nemulțumiri, iar de cele mai multe ori, acestea s-au referit la bani. De data aceasta, însă, ele sunt împotriva deciziei Guvernului, care intenționează să taie în carne vie și să le reducă din valoarea netă a sporului de condiții periculoase și vătămătoare. 


Altfel spus, ei spun că se opun unei astfel de intenții, în cazul în care ar fi aplicabilă și salariaților din sănătate, aceasta conducând la reducerea valorii nete a sporului de condiții periculoase și vătămătoare. 


"Constatăm, din nou, lipsa de interes a guvernului pentru dialog social, atunci când se pun în discuție drepturile salariaților din sistemul sanitar, măsurile nefiind discutate cu Federația «Solidaritatea Sanitară» din România, federație reprezentativă la nivel de sector sanitar. La acest moment, dacă se intenționează modificarea regulamentului de sporuri aplicabil salariaților din domeniul sănătății, vom demara procedurile interne de declanșare a protestelor. În condițiile transpunerii acestui «cadou de Crăciun» într-un act normativ, măsura riscă să dea naștere unui conflict colectiv de muncă, în cazul în care se va răsfrânge și asupra salariaților din sănătate", au subliniat reprezentanții cadrelor medicale. 


Precizăm că, în această perioadă, Executivul a anunțat că își va asuma răspunderea pentru un proiect de lege care va duce la scăderea veniturilor multor angajați din sănătate și asistență socială. Astfel, sporul pentru condiții grele de muncă și cel pentru condiții periculoase sau vătămătoare ar urma să reprezinte o sumă fixă de 25% raportat la salariul minim brut pe țară garantat în plată (2.230 lei de la 1 ianuarie 2020) și nu la salariul de bază aflat în plată, ca până acum.


Deocamdată, aceste măsuri ar putea afecta personalul care își desfășoară activitatea în sterilizare, laboratoare de explorări funcționale, DSP, BFT, spălătorii, crematorii etc. 


Din cauza acestei decizii, cadrele medicale atrag atenția Guvernului că unele hotărâri și ordine ministeriale au avut și încă au consecințe asupra angajaților și implicit a populației și generează temeri imense în rândul salariaților și duc inevitabil la creșterea nemulțumirilor.


Pe plan local, liderul Siampa Sanitas, Nicolae Manea, spune că este o veste foarte proastă. 


"Suntem împotriva reducerii veniturilor oricărui salariat, mai ales că aceste măsuri sunt luate fără niciun fel de consultare. Cert este că, la Constanța, vor fi afectate foarte multe persoane. Noi sperăm, totuși, ca în cele din urmă să se găsească cea mai bună variantă și toată lumea să fie mulțumită", a precizat acesta. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4219 secunde