Buluc pe terasele berăriilor! Țări unde s-au deschis mall-uri, școli, biserici. Gata pandemia?

789
Buluc pe terasele berăriilor! Țări unde s-au deschis mall-uri, școli, biserici. Gata pandemia? - corona-1589210422.jpg

Articole recomandate

Magazinele și centrele comerciale s-au redeschis, astăzi, în Danemarca, pe fondul continuării relaxării măsurilor de izolare introduse în martie pentru a opri răspândirea noului coronavirus, relatează agenția DPA, consultată de Agerpres.

În centrul capitalei Copenhaga, multe magazine au afișat semne reamintind clienților să stea departe dacă au tuse, febră sau dificultăți în respirație. Alte magazine aveau semne indicând cât de mulți oameni au voie să fie în magazin în același timp și au angajat personal suplimentar de securitate pentru a se asigura că distanțarea socială este respectată.

Redeschiderea sectorului retail face parte din a doua fază de relaxare a măsurilor legate de virus. Săptămâna viitoare, potrivit unor îndrumări specifice, restaurantele și cafenelele, bisericile și alte locuri de cult vor avea voie să se redeschidă, precum și învățământul secundar.

Nu este clar când Danemarca își va redeschide frontierele care au fost închise la mijlocul lunii martie.

Norvegia, vecina de nord a Danemarcei, a redeschis, tot astăzi, alte școli după opt săptămâni de închidere din cauza epidemiei.

XXX

Cehii pot să revină pe terasele berăriilor începând de astăzi, în virtutea uneia dintre cele mai așteptate măsuri adoptate de Guvernul de la Praga pentru a relaxa restricțiile implementate cu scopul de a limita răspândirea noului coronavirus, informează Reuters.

Autoritățile cehe au permis, de asemenea, redeschiderea unora dintre școli, saloane de coafură, mall-uri, cinematografe și magazine. Muzeele și galeriile de artă și-au redeschis porțile, iar guvernul a dat undă verde pentru organizarea de nunți și evenimente culturale și religioase la care participă mai puțin de 100 de persoane. Echipele sportive profesioniste și-au reluat antrenamentele oficiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.676 secunde