Bulevardul Mamaia, refăcut de la Capitol până la Delfinariu

358
Bulevardul Mamaia, refăcut de la Capitol până la Delfinariu - bulevardul-1616944454.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile locale din municipiul Constanţa intenţionează să modernizeze bulevardul Mamaia, în porţiunea de la Capitol până la Delfinariu. Proiectul de Hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice, faza de documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie aferente obiectivului de investiţii „Lucrări de intervenţii şi modernizare bulevardul Mamaia, între bulevardul Tomis şi strada Soveja/strada Zorelelor” a primit votul consilierilor locali la ultima şedinţă din această lună.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la peste 13,8 milioane de lei. „Pe bulevardul Mamaia, pe sectorul de la intersecţia cu bulevardul Tomis până la intersecţia cu strada Soveja/Zorelelor, nu s-au mai efectuat lucrări de reparaţii din anul 2004, astfel încât, conform Normativului NP 033-2005 pentru întreţinerea şi repararea străzilor, acest sector din bulevardul Mamaia prezintă expirarea duratei normale de exploatare a părţii carosabile şi trotuarelor şi necesită lucrări de reabilitare şi modernizare”, se arată în proiect.

Obiectivul principal este de continuare a îmbunătăţirii mobilităţii urbane în municipiul Constanţa şi reamenajarea suprafeţelor existente pentru circulaţii pietonale, a bicicletelor şi a circulaţiei rutiere, asigurându-se continuitatea cu amenajările şi traseele existente pentru biciclete ale sectoarelor din bulevardul Tomis şi bulevardul Mamaia modernizate anterior. Astfel, vor fi amenajate piste de biciclete, dar vor fi reduse locurile de parcare de pe bulevard şi se vor face amenajări pentru îmbunătăţirea aspectului urbanistic şi al mediului ambiental.

Reprezentanţii autorităţilor locale susţin că lucrările vor fi efectuate de societatea locală Confort Urban şi că vor fi încheiate la finele anului 2021.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6356 secunde