BNR a lansat o nouă emisiune numismatică cu tema: 100 de ani de la înfiinţarea Institutului Cantacuzino

203
BNR a lansat o nouă emisiune numismatică cu tema: 100 de ani de la înfiinţarea Institutului Cantacuzino - monedacantacuzino-1633432888.jpg

Articole de la același autor

Banca Naţională a României (BNR) va lansa cu data de 11 octombrie 2021 în circuitul numismatic două monede una din argint și o monedă din tombac cuprat cu tema 100 de ani de la înființarea Institutului Cantacuzino. Caracteristicile tehnice ale monedelor sunt următoarele: Aversul monedei din argint prezintă portretul și numele doctorului Ioan Cantacuzino, inscripția verticală „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2021” și valoarea nominală „10 LEI”, suprapuse peste inscripția repetată, scrisă ca microtext, „INSTITUTUL CANTACUZINO”. Aversul monedei din tombac cuprat prezintă portretul și numele doctorului Ioan Cantacuzino, inscripția verticală „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2021” și valoarea nominală „1 LEU”, suprapuse peste inscripția repetată, scrisă ca microtext, ,,INSTITUTUL CANTACUZINO”. Pe reversul comun al monedelor din argint și din tombac cuprat este redată clădirea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ,,Cantacuzino” și inscripțiile „100 DE ANI” și „INSTITUTUL CANTACUZINO”. Monedele vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar pentru moneda din tombac cuprat este de 5.000 piese. Preţurile de vânzare sunt: 415 lei cu TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare şi 110 lei cu TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv broșura de prezentare.

Monedele din argint și monedele din tombac cuprat cu tema 100 de ani de la înființarea Institutului ,,Cantacuzino” au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3662 secunde