Biserica Ortodoxă îl cinstește astăzi, 29 noiembrie, pe Sfântul Mucenic Paramon

496
Biserica Ortodoxă îl cinstește astăzi, 29 noiembrie, pe Sfântul Mucenic Paramon - sfmcparamonsifilumensfcuvpitirun-1638165996.jpg

Articole de la același autor

Biserica Ortodoxă îl cinstește astăzi, 29 noiembrie, pe Sfântul Mucenic Paramon, cel care a avut parte de o moarte martirică în timpul împăratului Decius (249-251). Persecuţia declanşată de Decius (249-251) împotriva creştinilor a fost una dintre cele mai aspre din Imperiul Roman. În această perioadă, într-o regiune din zona de răsărit a imperiului, au fost întemniţaţi 370 de creştini, care au fost duşi la templul zeului Poseidon şi obligaţi să jertfească idolului, dar n-au putut fi înduplecaţi, nici cu îmbunări, nici cu îngroziri.

Trecând prin acel loc şi văzând atâta mulţime de mucenici pregătiţi pentru moarte, Sfântul Paramon a venit în faţa templului şi a strigat mirându-se că atâţia drepţi, fără de vină, sunt omorâţi de guvernator pentru că nu se închină idolilor lui celor muţi şi fără de suflet, după care şi-a continuat drumul liniştit.

A fost ajuns din urmă de către slujbaşi imperiali, care, prinzându-l, l-au supus chinurilor. După multe schingiuiri, a fost străpuns cu suliţe, primind astfel cununa muceniciei. I-au urmat şi cei 370 de creştini, înjunghiaţi după ce au fost mult chinuiţi lângă templul păgân. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3979 secunde