Bilete mai ieftine la tren

259
Bilete mai ieftine la tren - biletemaiieftine-1482761015.jpg

Articole de la același autor

Deși s-a schimbat mersul trenurilor, CFR Călători menține reduceri importante la călătoria cu trenul. Astfel, la peste 130 de trenuri InterRegio se aplică tarife mai mici, aferente rangului de tren Regio, atât la bilete cât și la abonamente.

La toate trenurile IR la care se aplică oferta tarifară R pentru călătoria la clasa a doua, rezervarea locului este obligatorie. Valoarea tichetului de rezervare (clasa a 2-a) este de un 1 leu. Excepție fac posesorii de abonamente la trenuri R care circulă cu aceste trenuri IR la clasa a doua, neavând obligativitatea rezervării locului. În cazul în care se dorește loc rezervat, se plătește tariful de rezervare în valoare de 1 leu. Pentru călătoria la clasa întâi, se achită integral diferențele tarifare și rezervarea locului la tarif de IR clasa 1.

Atenție, abonamentele la trenurile Regio sunt valabile și la trenurile InterRegio fără loc rezervat. În cazul în care se solicită loc rezervat, se vor achita integral diferențele tarifare (IR - R și tichet loc).

De exemplu, la trenul IR 1634, un bilet de călătorie la clasa a doua pe ruta București - Brașov costă 25,20 lei, în loc de 48,90 lei. La unele trenuri Interregio care circulă între București - Craiova și retur, un bilet costă 30,50 lei în loc de 60 lei.

În plus, la unele trenuri InterRegio de pe rutele București - Galați, Galați - Buzău, Brașov - Iași, Oradea - Cluj-Napoca, Cluj-Napoca - Salonta și retur, prețurile biletelor de clasa a doua, la tarif întreg (adult și copil), sunt reduse procentual cu 10 până la 35 la sută.

La toate trenurile IR la care se aplică reducerile procentuale, rezervarea locului este obligatorie, valoarea tichetului de rezervare fiind de 3,9 lei. Astfel, la trenurile IR 1531, IR 1532, IR 1533, IR 1534, IR 1535, IR 1536, un bilet de călătorie Oradea - Cluj-Napoca este redus cu 30 la sută și costă 32,35 lei, în loc de 44,50 lei. Toate tarifele menționate includ și tariful de rezervare a locului.

Biletele pot fi cumpărate atât online de pe www.cfrcalatori.ro, de la automatele XsellKiosk din gări, de la automatele ZebraPay, direct de la casele de bilete din gări și agențiile de voiaj CFR cât și de la distribuitorii autorizați (agenții de turism). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 Decembrie 2016
Stire din Social : Permise de tren pentru pensionari
Joi, 22 Decembrie 2016
Stire din Actual : CFR facilitează traficul de pe DN1
Pagina a fost generata in 1.5234 secunde