Campania "Cuget Liber" - "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?"

"Bestiile" din Tomis 3. "Să-i adune cineva de pe străzi, ne-am săturat!"

2676

Articole de la același autor

Despre problema câinilor maidanezi au curs râuri de cerneală de-a lungul timpului, iar problema este una extrem de cunoscută în municipiul Constanța. Practic, nu există cartier în care să mergi și să nu găsești cel puțin 7-8 patrupezi care își fac veacul pe sub bănci ori la umbra vreunui copac.

Așa cum era de așteptat, nici zona Dacia nu a scăpat de asediul maidanezilor, iar locuitorii sunt pur și simplu terorizați. Zilele trecute, echipa "Cuget Liber" a făcut o scurtă plimbare pe aleile acestui cartier, unde, în toiul zilei, câinii se plimbă nestingheriți, pe unde vor, pe lângă oamenii ieșiți la plimbare, pe lângă copilași etc.

Am întâlnit câini agresivi, mai-mai să ne sfâșie în momentul în care am vrut să trecem pe lângă ei. Unul dintre ei, o adevărată "fiară", dornic de a-și înfige fioroșii colți în pantalonii trecătorilor.

"Câinele acesta își face veacul pe aici de multă vreme. Nu mai putem să trecem prin fața acestei scări de bloc pentru că este foarte agresiv. Avem copii, pe care îi mai trimitem din când în când la magazin pentru mici cumpărături. Cum să ne lăsăm copiii să treacă pe lângă acest câine? Să vină, domnule, cineva să îl ia de aici, că ne-am săturat!", ne-a povestit Maria B.

"Este o adevărată teroare. Și noi iubim animalele, dar nu se mai poate cu acest câine în zonă. Și să știți că nu este singurul. Am ajuns ca în junglă, să ne ferim pe stradă de fiarele sălbatice. Este inadmisibil! Rugăm autoritățile să facă ceva!", ne-a spus disperat un bătrânel care ieșise la plimbare cu nepoțica sa.

Câini de toate culorile și dimensiunile

Am lăsat în urmă câinele fioros și vecinii speriați și ne-am continuat periplul, îndreptându-ne spre cartierul Tomis 3. Nu am mers prea mult, că am și văzut un alt câine maidanez, de data aceasta mult mai mare și mai impunător decât cel amintit. Câțiva vecini ne-au observat că priveam cu teamă spre jivina care se îndrepta amenințătoare către noi. Ei ne-au explicat că acest câine a fost luat de hingheri de cinci ori, însă tot de atâtea ori a fost adus înapoi, fiind scos de la centrul de ecarisaj de către unii locatari care îl hrănesc și au grijă de el.

"Un copil a fost mușcat acum două luni, exact aici în locul în care ne aflăm. Câinii vagabonzi reprezintă o reală problemă pentru orașul nostru. Nu mai putem să ne desfășurăm activitatea în liniște. Ziua îi vedem peste tot și noaptea nici nu putem să dormim din cauza lătratului și al urletelor acestora", ne-a dezvăluit Marius S.

În apropiere de piața Tomis 3, forfota oamenilor și-a făcut imediat simțită prezența și ne-am gândit că, probabil, nu vom vedea niciun câine maidanez prin zonă, pentru că așa cum știm, acestora nu le place aglomerația. Ei bine, ne-am înșelat, pentru că nici nu am intrat bine în piață că am și observat trei maidanezi care "păzeau" impunători o tarabă. O doamnă care voia doar să cumpere câteva legume de la acea tarabă ne-a rugat să mergem cu ea, pentru că se temea de acei câini, în ciuda faptului că vânzătoarea asigura pe toată lumea că sunt inofensivi.

Imediat după acest episod am întrebat-o de ce îi este atât de frică și răspunsul ne-a șocat. "Acum aproape un an de zile eram exact în această zonă cu soțul meu. Acești câini, dar și alții au sărit pe noi în toiul zilei. Bărbatul meu a fost mușcat, a trebuit să mergem imediat la spital", a povestit femeia.

XXX

Dacă ați avut probleme cu maidanezii, vă așteptăm să ne împărtășiți experiențele pe adresa de email a redacției, [email protected].



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6266 secunde